Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стала відома неочікувана причина, чому РФ хоче захопити Покровськ за будь-яку ціну
commentss НОВИНИ Всі новини

Стала відома неочікувана причина, чому РФ хоче захопити Покровськ за будь-яку ціну

Росіяни хочуть взяти під контроль шахти і зупинити українські металургійні підприємства

4 вересня 2024, 18:11
Поділіться публікацією:

Росіяни активізувалися на Вугледарському, Покровському та Курахівському напрямках, повідомив в ефірі "Еспресо" військовий експерт та співголова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

Стала відома неочікувана причина, чому РФ хоче захопити Покровськ за будь-яку ціну

Покровськ

За його інформацією, ситуація у районі Невельського залишається складною: підрозділи Збройних Сил України опинилися під загрозою оперативного оточення, тому, ймовірно, було ухвалене рішення про їхнє виведення для уникнення втрат. Також, додає експерт, на Вугледарському напрямку росіяни протягом останньої доби завдавали ударів по флангах українських підрозділів, намагаючись створити оперативне оточення в районі Вугледара. Це є серйозною проблемою, підкреслив Снєгирьов.

За його словами, за інформацією, наближеною до Головного управління розвідки Міноборони України, на Покровському напрямку чисельність російського угруповання сягає від 70 до 80 тисяч військовослужбовців.

"Основне завдання окупантів — взяти не тільки Покровськ, але й агломерації цих міст: Мирноград, Покровськ і Селидове. Це великі промислові міста, і вирішуються одночасно декілька питань. Перше — військова складова: вихід до адмінкордонів з Дніпропетровською областю і взяття під безпосередній контроль локацій Збройних Сил України, а це траса Покровськ-Костянтинівка 05.04. Траса Покровськ-Карлівка вже перебуває під контролем окупантів, як і сам населений пункт Карлівка", — заявив експерт.

При цьому, за його словами, вирішуються й економічні питання, зокрема, це поклади коксівного вугілля, найбільші в Європі. Він додав, що мова йде про єдиний район, де Україна має можливість видобутку коксівного вугілля, необхідного для української металургії. Снєгирьов додає, що росіяни прекрасно розуміють, що без коксівного вугілля будуть великі проблеми української металургії, в першу чергу, металургійних підприємств Дніпропетровської та Запорізької областей, що створює додаткові проблеми для української металургії, соціальне напруження на контрольованих ЗСУ територіях.

"Можливість виходу на кордони Дніпропетровської області буде подана Путіним як часткове виконання плану так званої спеціальної військової операції. Нагадаю, 30 вересня 2022 року Путін підписав указ про включення так званої "ДНР" до складу Російської Федерації у рамках адмінкордонів Донецької області. Відповідно, не випадково Покровський напрямок вважається ключовим", — заявив Снєгирьов.

На його думку, саме ці три складові будуть грати основну роль у подальших планах російських загарбників.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що окупанти різко змінили напрямок удару на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини