Головна Новини Суспільство Війна з Росією Після невдач біля Покровську росіяни різко змінили напрямок удару: готують котел
commentss НОВИНИ Всі новини

Після невдач біля Покровську росіяни різко змінили напрямок удару: готують котел

Росіяни активізувалися на Курахівському напрямку, пробують захопити Вугледар

4 вересня 2024, 15:43
Поділіться публікацією:

Останніми днями на Курахівському напрямку активізувалися ворожі атаки, повідомив в ефірі Freedom військовий експерт Сергій Грабський. За його словами, цей район є важливим для російських окупантів, оскільки веде до Вугледара, стратегічного об'єкта Донецької області, який противник прагне захопити.

Після невдач біля Покровську росіяни різко змінили напрямок удару: готують котел

Війна в Україні

“Курахівський напрямок в останні два-три дні стає досить гарячим, хоча він і був таким весь цей час. Потрібно розуміти, що Курахове — це ключ до Вугледара. Якщо подивитися на карту, то можна побачити, що Вугледар — це стратегічна позиція України. Це місто дає змогу тримати під контролем і загрожувати постійно такому важливому комунікаційному вузлу, як Волноваха (місто в Донецькій області, окуповане Росією, — ред.). І тому для противника критично важливо вибити українські підрозділи з Вугледара”, — сказав Грабський.

Він також зазначив, що російські війська намагаються досягти одразу кількох цілей — просунутися в районі Курахового, захопити енергогенеруюче підприємство, створити загрозу для Вугледара, а також оточити українські підрозділи в цьому районі. Водночас противник намагається змусити ЗСУ відступити від Вугледара, що знизило б напруженість у районі Волновахи.

“Противник не полишає спроб вирішити те завдання, яке поставив собі ще у квітні 2022 року — відтіснити Сили оборони від Вугледара. Ми пам’ятаємо ці серйозні бойові зіткнення, які там тривали протягом 2022-2023 років. Зараз ворог відновив ці спроби, і веде досить активні бойові дії, але поки що безуспішно”, — наголосив військовий експерт.

Грабський підкреслив, що ситуація на Курахівському напрямку залишається складною, оскільки противник має перевагу в силах і засобах для ведення наступу.

За словами експерта, ще однією причиною активізації російських військ стала відсутність бажаних результатів у районі Покровська.

Не отримавши належного результату на сьогодні у районі Покровського напрямку, вони намагаються перенаправити свої дії на південніший, у даному випадку Курахівський напрямок. Саме з цим пов’язана, зокрема, така активізація бойових дій останнім часом”, — підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ворог розпочав активні бойові дії по всій лінії фронту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини