Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стала відома країна, яка готова фінансувати масові постачання боєприпасів в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Стала відома країна, яка готова фінансувати масові постачання боєприпасів в Україну

По інформації CBC, уряд Канади може виділити з бюджету до 30 мільйонів доларів

22 лютого 2024, 09:07
Поділіться публікацією:

Канада дала чіткий сигнал, що готова підтримати ініціативу Чехії терміново доставити до України десятки тисяч артилерійських снарядів із різних країн. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "CBC".

Стала відома країна, яка готова фінансувати масові постачання боєприпасів в Україну

Боєприпаси. Фото: з відкритих джерел

Наголошується, що федеральний уряд може внести до бюджету до 30 мільйонів доларів, про що запропонував на відкритті Мюнхенської безпекової конференції президент Чеської Республіки Петро Павло. Той розповів, що йому вдалося отримати до 800 000 снарядів стандартного калібру НАТО, а також снаряди інших калібрів із країн, що не входять до Альянсу.

"Я уклав меморандум про взаєморозуміння з одним із наших європейських союзників, Чеською Республікою щодо, можливо, придбання боєприпасів, які вони зараз мають у своєму розпорядженні, що дозволить нам ... зробити їх доступними Україні швидше, оскільки ми нарощуємо наше власне виробництво" , – повідомив міністр оборони Канади Білл Блер.

Він уточнив, українські захисники гостро відчували нестачу артилерії, систем протиповітряної оборони та далекобійної зброї в Авдіївці, де ЗСУ боролися із запеклим наступом Росії протягом чотирьох місяців, незважаючи на значну чисельну перевагу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — три країни ЄС заблокували рішення щодо закупівлі боєприпасів для України поза блоком: подробиці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – до другої річниці широкомасштабного російського вторгнення в Україну наша країна підходить у вкрай складній ситуації. На фронті через зниження підтримки з боку партнерів, насамперед США, не вистачає боєприпасів та озброєнь. Бракує і живої сили. Експерти спеціально для порталу "Коментарі" зробили головні висновки з російсько-української війни зараз – і поділилися прогнозами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини