Головна Новини Суспільство Війна з Росією США знову надіслали сигнал Китаю: чому загроза наростає і як це стосується України
commentss НОВИНИ Всі новини

США знову надіслали сигнал Китаю: чому загроза наростає і як це стосується України

У Держдепі наголосили, США проти того, щоб Китай підтримував агресію РФ в Україні

2 квітня 2024, 07:54
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати зберігають стурбованість через посилення взаємодії між Москвою та Пекіном і виступають проти будь-яких кроків з боку КНР, які могли б підтримати агресію РФ в Україні. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив речник Держдепу США Меттью Міллер під час брифінгу.

США знову надіслали сигнал Китаю: чому загроза наростає і як це стосується України

Метью Міллер. Фото: з відкритих джерел

У відповідь на запитання про запланований саміт лідерів РФ та Китаю Міллер сказав, що США дуже чітко дали зрозуміти, що проти того, щоб Китай робив будь-які кроки, які б допомагали підтримувати агресію РФ в Україні. Так речник Держдепу США відповів на запитання про запланований саміт лідерів РФ та Китаю.

"Ми дуже чітко дали зрозуміти, що ми проти того, щоб Китай робив будь-які кроки, які б допомагали підтримувати агресію РФ в Україні", — сказав Меттью Міллер.

Зазначимо, водночас у Франції більш оптимістично налаштовані щодо Китаю і вважають, що Пекін надішле Росії чіткі сигнали щодо вторгнення в Україну та зможе вплинути на бажання воювати в Україні. Таке переконання висловив глава МЗС Франції Стефан Сежурне.

"Ми переконані, що не буде міцного миру, якщо про нього не домовляться з українцями. Не буде безпеки для європейців, якщо не буде миру відповідно до міжнародного права. Китай може відіграти ключову роль у забезпеченні поваги до міжнародного права", — заявив топ- дипломат Франції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — речник МЗС Китайської Народної Республіки (КНР) Лінь Цзянь заявив, що Китай "своїм способом" сприятиме переговорам між Україною та Росією. Заява прозвучала невдовзі після звинувачень з боку США щодо підтримки Китаєм оборонної сфери РФ, а також на тлі невизначеності за участю КНР у Глобальному саміті миру, який намагається організувати Україна. Чого і чому очікувати від Китаю в найближчому майбутньому в ракурсі російсько-української війни? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини