Головна Новини Суспільство Війна з Росією США відреагували на рішення Польщі поставити винищувачі України
commentss НОВИНИ Всі новини

США відреагували на рішення Польщі поставити винищувачі України

У Білому домі відмовилися надати оцінку рішенню Польщі, але заявили, що не готові надходити також

17 березня 2023, 10:00 comments2663
Поділіться публікацією:

Рішення офіційної Варшави щодо того, щоб розпочати постачання винищувачів МіГ-29, є "суверенним рішенням". Не можна сказати, що тепер адміністрація президента США Джо Байдена наслідує приклад Польщі і почне відправляти американські літаки F-16 Києву. Як інформує CNN, чиновник Ради нацбезпеки США Джон Кірбі заявив, що рішення Польщі передати чотири літаки Україні – це рішення Польщі і воно ніяк не пов'язане з офіційною позицією країн НАТО, які на сьогоднішній день не готові прийняти таке рішення.

США відреагували на рішення Польщі поставити винищувачі України

Винищувач МіГ-29. Фото: з відкритих джерел

"Це не змінює наших розрахунків за F-16. Це суверенні рішення для будь-якої країни, і ми поважаємо ці суверенні рішення. ... Вони можуть визначати не тільки те, що вони збираються дати, а й те, як вони збираються це охарактеризувати" , — Заявив Джон Кірбі.

Водночас, представник Ради нацбезпеки США заявив, що він не уповноважений давати оцінку рішенню Польщі, тому Вашингтон не реагуватиме на це рішення.

Зазначимо, влада Польщі публічно оголосила, що Україна отримає винищувачі МіГ-29 найближчими днями. Раніше багато європейських країн говорили про можливість такого рішення, але сьогодні Польща стала першою країною, яка дала чіткі гарантії такого кроку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — відбулася десята зустріч Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн"). За словами президента Володимира Зеленського, обговорювали боєприпаси, артилерію, танки, захист українського неба. Серед іншого відомо, що 150 танків Leopard для оборони України пообіцяли передати дев'ять країн. Які висновки можна зробити після ювілейного "Рамштайну"? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини