Головна Новини Суспільство Війна з Росією США таки встановили червоні лінії для ЗСУ: WP розкрило деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

США таки встановили червоні лінії для ЗСУ: WP розкрило деталі

Українська армія не може атакувати об'єкти на відстані понад 100 км від кордону та бити по ключових російських аеродромах

22 червня 2024, 09:17
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати обмежили використання американської зброї для ударів по територією РФ. ЗСУ заборонено атакувати об'єкти на відстані понад 100 км від кордону та бити по ключових російських аеродромах. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє The Washington Post.

США таки встановили червоні лінії для ЗСУ: WP розкрило деталі

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Анонімний представник Міноборони розповів виданню, що дозвіл Силам оборони завдавати ударів по військових об'єктах у Росії зброєю США "певно змінив ситуацію". Але дальність та категорія зброї недостатні для досягнення бажаного результату.

Водночас американські чиновники заперечують існування таких обмежень.

"США погодилися дозволити Україні вести вогонь з американської зброї по Росії через ділянку кордону, де російські війська намагатимуться захопити українську територію. Йдеться не про географію чи певний радіус. Але якщо Росія атакує або збирається атакувати зі своєї території Україну, Сили оборони можуть завдати удар у відповідь по військах, які атакують її через кордон", — заявив представник Пентагону Чарлі Дітц.

За його словами, Україні також дозволено використовувати американські системи протиповітряної оборони для поразки російських літаків, "якщо вони мають намір відкрити вогонь в українському повітряному просторі".

Однак, як пише WP, військові ЗСУ сумніваються, що вони мають "таку свободу дій, про яку говорять у Пентагоні та Білому домі".

Після наступу росіян на Харківську область на початку травня та масованих обстрілів прикордонних населених пунктів та Харкова керованими авіабомбами, Київ звернувся до країн НАТО та США за дозволом завдавати ударів по цілям на території РФ, у тому числі по винищувачам Су-34 та Су-35, які запускають фугасні та керовані авіабомби.

Спочатку США не давали дозволу на такі дії. Однак після того, як більшість країн НАТО дозволили використати своє озброєння проти агресора, Білий дім дозволив такі обстріли з американської зброї, але обмежив радіус її використання кордоном Харківської та Білгородської областей. Також українським військовим заборонили використовувати балістичні ракети ATACMS.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін знайшов виправдання щодо застосування ядерної зброї: чи зупиниться тепер Захід.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини