Головна Новини Суспільство Війна з Росією США розглядають можливість надання зброї, яку так довго просила Україна: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

США розглядають можливість надання зброї, яку так довго просила Україна: деталі

За інформацією Bloomberg, США можуть передати Україні батареї Patriot із радарами

15 травня 2024, 08:32
Поділіться публікацією:

Вашингтон поки що не прийняв остаточного рішення, але все ж таки розглядає можливість надати Україні ще одну батарею зенітно-ракетних комплексів Patriot для посилення протиповітряної оборони. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє міжнародне агентство Bloomberg, з посиланням на інформовані джерела.

США розглядають можливість надання зброї, яку так довго просила Україна: деталі

ЗРК Patriot. Фото: із відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що адміністрація Джо Байдена працює над тим, щоб відправити в Україну додаткову батарею ЗРК Patriot. У такий спосіб США і союзники намагаються задовольнити попит країни на додаткові кошти ППО для відображення російських атак, що посилилися.

Джерела зазначають, що США розглядають постачання батареї Patriot разом із радарами. Європейські союзники України також працюють над планами надіслати Києву додаткові системи протиповітряної оборони зі своїх запасів, кажуть співрозмовники Bloomberg.

Зазначається, батарея Patriot включає радари та станції керування для виявлення, відстеження та наведення на ворожу зброю, пускові установки ракет та допоміжні транспортні засоби. Кошти на нову систему Patriot, ймовірно, буде виділено з пакета допомоги на суму 61 мільярд доларів, нещодавно схваленого Конгресом.

Посилення протиповітряної оборони України є пріоритетом для Білого дому після ухвалення Конгресом пакету національної безпеки, зазначає видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Румунія вже не хоче давати Україні ЗРК Patriot: у чому причина.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Олаф Шольц розповів про непросте рішення щодо допомоги Україні та посилення ППО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини