Головна Новини Суспільство Війна з Росією США планує передати Україні іранську конфісковану зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

США планує передати Україні іранську конфісковану зброю

Американські офіційні особи розглядають можливість відправки конфіскованої зброї, щоб допомогти Києву у боротьбі з Росією.

19 лютого 2023, 15:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Сполучені Штати вивчають можливість надати Україні велику партію іранської зброї, що була нещодавно конфіскована поблизу узбережжя Ємену. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на WJS.

США планує передати Україні іранську конфісковану зброю

Конфіскована іранська зброя. Фото з відкритих джерел

Американські військові спільно з французькими патрульними службами виявили велику кількість контрабандної зброї, що прямувала з Ірану до єменських бойовиків. Союзники НАТО конфіскували цю зброю, серед якої виявилось 5 тис. автоматів, 1,6 млн патронів, а також невелика кількість протитанкових ракет. Саме цю зброю українські партнери обговорюють, щоб передати Україні.

На початку тижня в Брюсселі зустрілись міністри оборони контактної групи для обговорення військової підтримки України, зокрема розглядали проблему з постачанням та пошуком боєприпасів, які виявились дефіцитними.

"Війна в Україні вичерпує велику кількість боєприпасів союзників. Українські темпи витрат боєприпасів в кілька разів перевищують рівень виробництва", — стверджує генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Головне завдання, яке зараз опрацьовують союзники у питання передачі конфіскованої військової техніки, це знайти юридичне обґрунтування такого рішення.

"Заборона Організації Об'єднаних Націй на поставки зброї вимагає країн знищувати, зберігати або позбутися вилученої зброї. Офіційні особи Сполучених Штатів повідомляють, що юристи адміністрації президента перевіряли, чи резолюція створює для них простір для передачі зброї Україні", — пишуть WJS.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи має шанси Україна отримати конфісковані гроші Росії.

Також "Коментарі" писали про прем'єрку Естонії, яка критикує Захід.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини