Головна Новини Суспільство Війна з Росією США обдумують умови завершення війни: коли Україну і РФ посадять за стіл переговорів
commentss НОВИНИ Всі новини

США обдумують умови завершення війни: коли Україну і РФ посадять за стіл переговорів

Переговори між Україною та РФ про завершення війни можуть відбутися вже восени, повідомляє The Economist

14 червня 2024, 20:29
Поділіться публікацією:

Серйозні переговори з Росією, ймовірно, не розпочнуться раніше кінця 2024 року, а серед потенційних посередників можуть бути Саудівська Аравія, Туреччина чи Ватикан, повідомляє The Economist.

США обдумують умови завершення війни: коли Україну і РФ посадять за стіл переговорів

Переговори України і РФ

У публікації, яка вийшла напередодні відкриття Саміту миру у Швейцарії, зазначається, що переговори з терористичною Росією можуть розпочатися вже пізньої осені. Серед потенційних посередників згадують Саудівську Аравію, Туреччину та Ватикан, які були запрошені на саміт Великої сімки на півдні Італії, що відбудеться перед українсько-швейцарським самітом.

Видання нагадує про сигнали кремлівського диктатора Володимира Путіна, який висловлює готовність до переговорів за умови збереження поточної ситуації з окупацією частини території України. Проте така пропозиція не влаштовує ані Україну, ані її партнерів. Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог-Расмуссен, який консультує Україну, заявив, що російські війська мають покинути Україну до початку переговорів.

The Economist зазначає, що офіційно США не нав’язують свою позицію щодо війни в Україні, але вже обговорюється, яким може бути прийнятне завершення війни на думку Америки. Цитуючи неназваного західного дипломата, видання стверджує, що кілька факторів визначатимуть час і умови будь-якого припинення вогню.

Насамперед, це залежатиме від ситуації на полі бою: якщо Україна зможе утримати свої позиції після літнього наступу Росії, вона матиме сильнішу позицію на переговорах. Це також залежить від стану здоров'я Путіна та від результатів американських виборів у листопаді.

Таким чином, кінець цього року є найбільш ранньою ймовірною датою для початку переговорів, але вони можуть розпочатися і пізніше, резюмує The Economist.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Путін озвучив свої умови миру з Україною, втім президент Володимир Зеленський їх нещадно розкритикував.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини