Головна Новини Суспільство Війна з Росією США мають відповісти на масовані новорічні атаки РФ проти України: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

США мають відповісти на масовані новорічні атаки РФ проти України: подробиці

Журналісти WP закликали Конгрес взятися за розум та надати зброю Україні

2 січня 2024, 12:35
Поділіться публікацією:

Починаючи з 29 грудня, Росія знову активізувала масовані ракетно-дронові обстріли України. Це має стати нагадуванням для Заходу, що Володимир Путін досі не відмовився від своїх планів загарбництва. Найкращою реакцією на це стане поновлення масштабної військової допомоги Києву з боку США. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Washington Post у статті за авторством редакційної колегії.

США мають відповісти на масовані новорічні атаки РФ проти України: подробиці

Ракетний удар. Фото: із відкритих джерел

"Путін висловлює свою впевненість, що він витримав український військовий опір та західні економічні санкції, і свою віру в те, що увага та рішучість Заходу неминуче похитнуться", – йдеться у матеріалі.

Видання нагадує, що цей повітряний терор із боку Росії відбувається на тлі зупинки західної допомоги Україні. У той час, як у ЄС Угорщина блокує надання макрофінансової допомоги, у США трампісти блокують нові постачання зброї.

"Найкращою відповіддю на останній руйнівний залп пана Путіна є те, щоб Конгрес та Білий дім засукали рукави та досягли компромісу, який дозволить надати допомогу Україні", – пише WP.

Журналісти зазначають, що без ухвалення нової програми американської військової допомоги Києву США та Європі доведеться піти на конфіскацію заморожених російських активів на 300 мільярдів доларів та їх передачу Україні. А це вже матиме певні ризики для фінансової системи країн Заходу, не кажучи про те, що ці кошти знадобляться для повоєнної реконструкції України.

"На даний момент було б набагато краще, якби Конгрес схвалив додаткові асигнування на військову техніку та економічну підтримку. Загальна сума становить невелику частину економічного виробництва США, але значні інвестиції у виживання України, тобто інвестиції у стримування ширшої транскордонної агресії з боку Росії та інших", – йдеться у публікації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — є загиблі та поранені: президент Володимир Зеленський відреагував на ранковий удар РФ по Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини