Головна Новини Суспільство Війна з Росією США хочуть передати Україні танкові снаряди зі збідненим ураном: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

США хочуть передати Україні танкові снаряди зі збідненим ураном: деталі

Застосування таких снарядів дозволяє підвищити забійну силу бронебійного снаряда

13 червня 2023, 14:45
Поділіться публікацією:

Білий дім планує схвалити передачу Україні снарядів із збідненим ураном для танків Abrams. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю The Wall Street Journal розповів високопосадовець із президентської адміністрації.

США хочуть передати Україні танкові снаряди зі збідненим ураном: деталі

Снаряди зі збідненим ураном. Фото з відкритих джерел

Очікується, що адміністрація Байдена надасть снаряди зі збідненим ураном після тижнів внутрішніх суперечок про те, чим оснастити танки Abrams, які США передають Україні.

Як зазначає видання, хоча деякі чиновники кажуть, що немає серйозних перешкод для надання Україні таких снарядів, деякі представники Білого дому висловили стурбованість, що через передачу снарядів Вашингтон критикують, оскільки вони становлять небезпеку для здоров'я людей і навколишнього середовища.

Також у Білому домі продовжується обговорення можливості передачі Україні касетних боєприпасів.

Раніше повідомлялося, що у Конгресі США представники Республіканської та Демократичної партій знову наполягають на тому, щоб адміністрація Байдена надіслала Україні далекобійні ракети ATACMS.

Також сам Байден зробив обнадійливу заяву, натякнувши, що він не відкидає, що ракети ATACMS таки будуть відправлені в Україну.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Білому домі вперше прокоментували контрнаступ України, але від прямих оцінок бою, що відбувається на полі, відмовилися. Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі зазначив, що США зосередяться на тому, щоб "Україна могла досягти успіху на полі бою". Зокрема, він не став заперечувати, що США вже готують нову військову допомогу для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини