Головна Новини Суспільство Війна з Росією США близькі до важливого рішення щодо України: чому воно може переламати хід війни
commentss НОВИНИ Всі новини

США близькі до важливого рішення щодо України: чому воно може переламати хід війни

За інформацією Reuters, США близькі до постачання Україні крилатих ракет великої дальності

3 вересня 2024, 15:32
Поділіться публікацією:

США близькі до рішення про постачання Україні крилатих ракет великої дальності, які можуть сягати території Росії. Але Києву доведеться почекати кілька місяців, доки США вирішують технічні питання перед постачанням. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

США близькі до важливого рішення щодо України: чому воно може переламати хід війни

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Очікується, що включення Joint Air-to-Surface Standoff Missiles (JASSM) до пакету озброєнь буде оголошено цієї осені, повідомили три анонімні джерела, хоча остаточне рішення ще не ухвалено.

За словами чиновників, відправка ракет JASSM на Україну може суттєво змінити стратегічний ландшафт конфлікту, оскільки більша частина території Росії опиниться у зоні дії потужних високоточних боєприпасів, що є важливою проблемою для адміністрації Джо Байдена.

Військові аналітики припустили, що впровадження ракет JASSM, які малопомітні і можуть завдавати ударів далі, ніж більшість інших ракет, які є на озброєнні України, може відсунути російські райони зосередження та склади постачання на сотні миль.

Це серйозно ускладнить можливості Росії проводити наступальні операції та потенційно забезпечить Україні стратегічну перевагу.

Запуск їх із точок поблизу північного кордону України з Росією може дозволити їм вражати військові об'єкти аж до російських міст Воронеж та Брянськ. На півдні скидання їх поблизу лінії фронту може дозволити завдавати ударів по аеродромах або військово-морським об'єктам у Криму.

JASSM поки що інтегрована лише у літаки, розроблені у США. Зрештою Україна експлуатуватиме кілька десятків F-16, кожен із яких може нести дві крилаті ракети.

Одна з офіційних осіб США сказала, що були спроби зробити ракету сумісними з незахідними винищувачами України, про що раніше не повідомлялося. Хоча офіційний представник не надав додаткових подробиць щодо того, з якими літаками може використовуватися JASSM. Україна експлуатує радянські літаки МіГ-29, Су-24 та Су-27.

Потреба України у більшій кількості зброї та потужнішому озброєнні зростає, оскільки країна продовжує стикатися з інтенсивним тиском з боку російських військ уздовж свого східного фронту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — The Economist пише про вирішальну розмову Зеленського з Байденом: про що йдеться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини