Головна Новини Суспільство Війна з Росією Справжня "революція": на Заході оцінили нову стратегію ЗСУ проти РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Справжня "революція": на Заході оцінили нову стратегію ЗСУ проти РФ

Удари ЗСУ по об'єктах НПЗ росіян набагато ефективніші за західні санкції

25 січня 2024, 20:00
Поділіться публікацією:

У Росії в умовах дефіциту боєприпасів на фронті нова стратегія ЗСУ з ударів ракетами і безпілотниками по тилу окупантів  може виявитися "революційною". Про це пише колумніст The Spectator Овен Метьюз.

Справжня "революція": на Заході оцінили нову стратегію ЗСУ проти РФ

Україна зосередилася на ударах по Росії (фото з відкритих джерел)

У своїй публікації він пише, що українські удари потрапляють по болючих місцях росіян. Мова йде про удар ЗСУ по НПЗ і терміналу відвантаження нафти в Усть-Лузі під Санкт-Петербургом. На думку автора, наслідки цієї атаки були набагато ефективнішими, аніж спроби обмежити ціни і ввести ембарго на нафту РФ.

Автор публікації підсумовує, що інфраструктура НПЗ, яка забезпечує економіку РФ в умовах жорстких санкцій, є ідеальними цілями для ударів.

 В той час, коли РФ продовжує безладно бити по випадкових цілях і цивільній інфраструктурі міст України, ЗСУ вдало атакували низку промислових об'єктів у Росії.

Автор зазначає, що Кремль не зупиняється в тестуванні нових видів озброєння, але "у РФ є одна структурна вразливість, якої немає в України: її широта і розосереджена інфраструктура не дозволяють захистити кожен трубопровід, завод і міст".

Також у публікації йдеться, що Україна має складну індустрію дронів, яка була організована приватними компаніями, а самі дрони, за твердженням українських чиновників, сьогодні є найкращими у світі.

Полковник, член комітету ВР з нацбезпеки Роман Костенко заявив, що довгострокова безпека України буде залежати від її здатності швидко реагувати на будь-яку майбутню агресію РФ. А це означає розробку крилатих ракет і ефективних безпілотників великої дальності.

"Росії справді нашкодять глибокі атаки на життєво важливу інфраструктуру, а не нескінченна м'ясорубка на фронті... Атака в Усть-Лузі — це саме той вид асиметричної війни, в якій Україна досягає успіху. Це також може стати ключем до того, що війна стане занадто дорогою і болючою для Путіна", — йдеться в публікації.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Росія шукає дірки в українській ППО

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини