Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія шукає дірки в українській ППО: як це пов'язано із зупинкою допомоги від США
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія шукає дірки в українській ППО: як це пов'язано із зупинкою допомоги від США

У Вашингтоні визнають, що Київ цим стурбований, але кажуть, що вдалося активізувати союзників

25 січня 2024, 11:50
Поділіться публікацією:

Країна-агресор почала промацувати українську систему ППО у пошуках прогалин, які, на думку росіян, могли в ній з'явитися після зупинки військової допомоги від головного союзника – США. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявила журналістам заступник міністра оборони США з міжнародної безпеки Селесте Валландер, пише "Reuters".

Росія шукає дірки в українській ППО: як це пов'язано із зупинкою допомоги від США

Ракетний удар. Фото з відкритих джерел

У матеріалі наголошується, росіяни використовують балістичні та крилаті ракети, а також безпілотники для пошуку вразливих районів. Росія намагалася змусити Україну витрачати дефіцитні зенітні ракети для протидії цим нападам.

"Поки що їм це не вдалося. За останні кілька років українці мають великий досвід того, як протистояти російським нападам", — зазначила чиновниця.

Валландер також запитали, чи справді Україна відчуває дефіцит озброєнь через зупинення американської допомоги. На це чиновниця сказала, що союзники США активізувалися, щоб допомогти подолати нестачу певних видів озброєнь. Проте вона визнала, що в самій Україні стурбовані ситуацією.

"Вони (українці – ред.) вважають, що підрозділи не мають необхідних запасів боєприпасів", — сказала Валландер.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США та Європейському Союзі нібито серйозно стурбовані постачанням Північної Кореї снарядів та можливим постачанням ракет – для Росії. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відверто заявляє, що, схоже, Північна Корея для РФ є більш ефективним партнером, ніж для України – країн Заходу, які постачають нам артилерійські боєприпаси. Він наголошує, що ЗСУ відчувають гостру нестачу артснарядів та боєприпасів до ППО. Координатор Ради національної безпеки та оборони Білого дому Джон Кірбі також констатує, що у ЗСУ виник дефіцит коштів для ППО. Але розводить руками – мовляв, справа за Конгресом. Що відбувається з воєнною допомогою Україні? Чому під кінець другого року вторгнення РФ маємо такі проблеми? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини