Головна Новини Суспільство Війна з Росією Spiegel розповіло, скільки Україна зможе протриматися із тим запасом снарядів, що є сьогодні
commentss НОВИНИ Всі новини

Spiegel розповіло, скільки Україна зможе протриматися із тим запасом снарядів, що є сьогодні

Власні запаси ЗСУ вичерпаються не пізніше червня, можливо, навіть раніше

26 лютого 2024, 10:32
Поділіться публікацією:

Німеччина, як один із головних союзників Києва, робить відчайдушні зусилля для вирішення проблеми дефіциту боєприпасів у Збройних силах України (ЗСУ), намагаючись закуповувати їх у всьому світі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це розповів німецькому виданню Der Spiegel керівник спеціального штабу з питань України при Міноборони ФРН генерал Крістіан Фройдінг.

Spiegel розповіло, скільки Україна зможе протриматися із тим запасом снарядів, що є сьогодні

Снаряди. Фото: з відкритих джерел

Генерал зізнався в тому, що проблема придбання боєприпасів є досить складною, оскільки артилерійські та зенітні снаряди, необхідні українській армії, не стоять у вільному обігу "на полицях магазинів".

У матеріалі йдеться про те, що у Міноборони ФРН змушені постійно вигадувати, де дістати дефіцитні боєприпаси для України. Автори статті вказують, що згідно з прогнозами західних спецслужб, власні запаси України закінчаться "не пізніше червня" або навіть раніше.

Читайте також на порталі "Коментарі" – до другої річниці російського вторгнення в Україну наша країна підійшла у гіршій ситуації, ніж це було рік тому. Про це пишуть закордонні видання, включно з The Times, це усвідомлюємо і ми самі. Підтримка з боку закордонних партнерів (особливо США) слабшає, всередині самої України немає тієї згуртованості, що раніше (особливо це видно з дебатів навколо законопроекту про мобілізацію), а окупаційна армія РФ продовжує тиснути на фронті, мріючи захопити якнайбільше нових територій. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" стан російсько-української війни на даний момент, її перспективи, а також розповіли, що слід робити Україні для покращення своїх позицій.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чи справді США будуть з нами до кінця: які шанси отримати довгоочікувану допомогу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини