Головна Новини Суспільство Війна з Росією Спека в Україні битиме рекорди кожного року: що сталося з цією погодою
commentss НОВИНИ Всі новини

Спека в Україні битиме рекорди кожного року: що сталося з цією погодою

В Україні фіксуються аномально високі температури, спека ставатиме сильнішою з кожним роком, розповіла Наталія Птуха.

17 липня 2024, 21:45
Поділіться публікацією:

 В Україні продовжують фіксувати рекордно високі температури, і ця тенденція може посилюватися в майбутньому. Про це повідомила речниця Укргідрометцентру Наталія Птуха під час брифінгу.

Спека в Україні битиме рекорди кожного року: що сталося з цією погодою

Аномальна спека в Україні (фото з відкритих джерел)

"Подібні умови спостерігалися не лише в Україні та південно-східній Європі, але й у США, де на західному узбережжі було зафіксовано максимально високі значення температур, абсолютні максимуми за всю історію спостережень для певних метеостанцій", — зазначила вона.

За словами синоптикині, протягом року кожен місяць ставав аномально теплим. Птуха підкреслила, що високі показники температури фіксували практично по всій земній кулі.

"Така тенденція зберігається, і з року в рік періодів з теплою погодою, з хвилями тепла стає дедалі більше, а періодів з холодною погодою — все менше. Про це говорять кліматологи всього світу", — додала вона.

У найближчі 10 днів в Україні очікується послаблення спеки, але різкого зниження температури не буде, повідомила Птуха.

"Трохи вона послабиться, не буде таких екстремальних температур. Але після перебудови 18-19 липня на нашу територію почне впливати інший антициклон. Хоча повітряна маса буде не настільки спекотною, високі значення температури, більш характерні для українського літа, все одно збережуться", — спрогнозувала синоптикиня.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що синоптики пояснили появу аномальної спеки у липні.  Аномальні температури в липні, які вже зафіксовані як рекордні у більшості областей, найімовірніше спричинені кліматичними змінами. Про це свідчать дані Українського гідрометеорологічного центру. 

За спостереженнями у глобальному вимірі та на території України можна зробити попередні висновки, які вказують на причини надвисоких температур.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини