Головна Новини Суспільство події Синоптики пояснили появу аномальної спеки у липні: чому погода "зійшла з розуму"
commentss НОВИНИ Всі новини

Синоптики пояснили появу аномальної спеки у липні: чому погода "зійшла з розуму"

Аналіз наявних даних говорить про зростання показника індексу зміни клімату

14 липня 2024, 21:15 comments2975
Поділіться публікацією:

 Аномальні температури в липні, які вже зафіксовані як рекордні у більшості областей, найімовірніше спричинені кліматичними змінами. Про це свідчать дані Українського гідрометеорологічного центру.

Синоптики пояснили появу аномальної спеки у липні: чому погода "зійшла з розуму"

Аномальна спека в Україні (фото з відкритих джерел)

"Індекс зміни клімату (Climate Shift Index, CSI) – система, яка визначає вплив зміни клімату на місцеві добові температури по всьому світу, включаючи територію нашої країни. Цей індекс розроблений американською організацією Climate Central і може розраховуватися для мінімальної, середньої та максимальної температури повітря у приземному шарі атмосфери", – уточнюють синоптики.

За спостереженнями у глобальному вимірі та на території України можна зробити попередні висновки, які вказують на причини надвисоких температур.

"У період із 12 до 16 липня на території переважає значення 4-5 рівня цього індексу. І саме в цей час ми можемо фіксувати нові рекордні значення температури, які будуть близькі до абсолютних максимумів, зафіксованих по території України. Згідно зі значеннями індексу, з високою ймовірністю такі показники температури в нашій місцевості в цей час обумовлені саме змінами клімату", – зазначається у повідомленні.

Синоптики пояснили появу аномальної спеки у липні: чому погода ”зійшла з розуму” - фото 2
Синоптики пояснили появу аномальної спеки у липні: чому погода ”зійшла з розуму” - фото 3

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що спека битиме рекорди в Україні.  Україна очікує аномально спекотний тиждень з 8 по 14 липня. Прогнози показують, що температура повітря в деяких регіонах може сягати навіть до +40 градусів Цельсія. 

Протягом наступних семи днів погоду в Україні буде визначати аномально спекотна і суха повітряна маса, що прийде із пустельних регіонів Середньої Азії. Очікується лише локальні грозові зливи у західній частині країни, іншде опадів не передбачається. Вітер буде північний або північно-східний зі швидкістю 5-10 м/с, при грозах поривчастий.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини