Головна Новини Суспільство події Спека битиме рекорди: де цілий тиждень буде +40
commentss НОВИНИ Всі новини

Спека битиме рекорди: де цілий тиждень буде +40

Найближчого тижня температура повітря місцями може досягати рекордних показників

7 липня 2024, 21:05
Поділіться публікацією:

 Україна очікує аномально спекотний тиждень з 8 по 14 липня. Прогнози показують, що температура повітря в деяких регіонах може сягати навіть до +40 градусів Цельсія.

Спека битиме рекорди: де цілий тиждень буде +40

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

Протягом наступних семи днів погоду в Україні буде визначати аномально спекотна і суха повітряна маса, що прийде із пустельних регіонів Середньої Азії. Очікується лише локальні грозові зливи у західній частині країни, іншде опадів не передбачається. Вітер буде північний або північно-східний зі швидкістю 5-10 м/с, при грозах поривчастий.

Метеоролог Ігор Кібальчич попереджає про високий ризик пожеж через інтенсивну спеку. Він також радить приймати заходи для захисту від високих температур, уникати тривалого перебування на відкритому сонці та в приміщеннях без належної вентиляції, а також забезпечити достатнє споживання рідини.

Прогноз погоди на кожен з днів наступний:

8 липня. В західній частині та деяких східних областях очікуються короткочасні дощі з грозами. В інших регіонах без опадів. Температура повітря вночі +16…+21 градус, вдень +26…+31, у центральних, південних та східних областях +33…+38 градусів.

9 липня. Можливі короткочасні грозові дощі у західних областях та на південному заході. В інших регіонах мало опадів. Температура повітря вночі +17…+23 градуси, вдень +27…+33, у центральних, південних та східних областях +35…+40 градусів.

10 липня. Переважно без опадів на всій території. Температура вночі +18…+24 градуси, вдень +28…+33, у центральних, південних та східних областях +35…+40 градусів.

11 липня. Суха та спекотна погода. Можливі грози з дощами лише на заході країни та у Карпатах. Температура вночі +19…+24 градуси, вдень +29…+34, у центральних, південних, східних областях та на Закарпатті +35…+40 градусів.

12 липня. Продовження аномальної спеки без опадів. Температура вночі +17…+22 градуси, вдень +30…+35, у центральних, південних та місцями західних областях +34…+39 градусів.

13 липня. На більшій частині України без опадів, лише у західній частині можливі грозові зливи. Температура вночі +17…+22 градуси, вдень +33...+39.

14 липня. Можливі короткочасні грозові дощі на заході, в інших регіонах сухо і спекотно. Температура вночі +18...+23, вдень +34...+39.

Будьте обережні і дотримуйтесь рекомендацій щодо захисту від високих температур, особливо в денні години.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, яка погода буде в Україні у липні 2024

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини