Спецслужби Швейцарії дали невтішний прогноз щодо війни в Україні

Швейцарські спецслужби оприлюднили звіт про державну безпеку, де розглянули тривалість війни в Україні.

У щорічному звіті швейцарських спецслужб про державну безпеку, який був опублікований 26 червня, заявлено, що війна в Україні не закінчиться у 2023 році та переросте у тривалий конфлікт. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на доповідь спецслужб Швейцарії.

Швейцарські спецслужби вказують, що "існування України" загалом залежить від підтримки її Західних союзників. Вони надають Україні військову техніку, боєприпаси та вчать українських солдатів.

"Найімовірніше, що війна в Україні не буде закінчена воєнним шляхом до кінця 2023 року. Ознаки вказують на тривалий конфлікт", - йдеться у звіті.

Спецслужб Швейцарії вказують, що під час довготривалої війни може посилитись тиск західних партнерів на Україну, аби розпочати мирні переговори з Росією. Першочергова ціль переговорів – це припинення вогню.

Швейцарський звіт про державну безпеку вказує, що попри постійні невдачі російської армії в Україні, сам Путін не збирається відступати від початкової ідеї, яка була оголошена в перші дні війни.

"Москва готується продовжувати воювати проти Заходу довгий час", - пишуть спецслужби у звіті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що керівник російської розвідки Сергій Наришкін назвав ще одну мету війни в Україні та заявив про захист "глибинно-духовного виміру".

Також "Коментарі" писали про британського аналітик, який стверджує, що Росія навмисно атакувала цивільний об’єкт у Краматорську. Разом з тим депутат Держдуми РФ Євген Попов виступив на британському телебачені, щоб цинічно розповісти про ситуацію з ударом по Краматорську.