Головна Новини Суспільство Війна з Росією Спецсіль по 500 грн за пачку: Що то за диво
commentss НОВИНИ Всі новини

Спецсіль по 500 грн за пачку: Що то за диво

Платформа UNITED24 і «Артемсіль» випустили спецпартію солі з окупованого Соледару

21 лютого 2023, 16:10 comments5211
Поділіться публікацією:

До продажу підготували 100 тисяч фірмових пачок солі з ілюстраціями "Міць. Українська кам’яна", які вже з’явилися в "Сільпо" та на Rozetka. Одна пачка коштує 500 грн, з яких 465 гривень спрямують для закупівлі дронів-камікадзе для Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони, пишуть "Коментарі".

Спецсіль по 500 грн за пачку: Що то за диво

Платформа UNITED24 і «Артемсіль» випустили спецпартію солі з окупованого Соледару

"Минулого літа пачки "Артемсолі", яку знають і люблять мільйони українців, зникла з полиць великих продуктових мереж. Але сама сіль — сіль із шахт Соледара — вціліла, — прокоментували на платформі UNITED24. — Все тому, що у квітні 2022 року через російські обстріли в шахтах Соледара вперше з часів Другої світової війни перестали видобувати сіль".

Цехи величезного підприємства "Артемсіль" після обстрілів рашистів згоріли, обладнання - знищене, будівлі - зруйновані, а понад 2500 людей змушені були залишили свій дім.

"Фахівці розділили 20 тонн солі на 100 000 символічних пачок, проілюстрував які дизайнер Артем Гусєв, — кажуть волонтери. – На пакуванні слово "Сіль" замінене на "Міць", а кам'яна квітка — на тризуб".

За інформацією ГУР, волонтери планують укомплектувати дронами FPV нове ударне угруповання Головного управління розвідки Міністерства оборони України, котре вже найближчим часом має стати на захист нашої країни вздовж усієї лінії фронту.

Дрон-камікадзе FPV (First Person View) для військовиків є революційним засобом ведення бою, адже такі безпілотні літальні апарати використовуються фактично як снайперська зброя й можуть уразити точно ворога з відстані до 8 кілометрів.

Сучасні камери та новітні засоби зв’язку дають змогу оператору керувати літальним апаратом у режимі реального часу, перебуваючи при цьому на значній, а відтак і безпечній відстані.

Як писали раніше "Коментарі", в ЗСУ сформують перші у світі ударні роти безпілотників у межах проєкту "Армія дронів". Уже відібрано професійних бійців, які очолять ударні роти української армії майбутнього, в якій воюватимуть машини, а не люди. Кожна рота отримає дрони та боєприпаси до них, Starlink для забезпечення безперебійного зв’язку та інше обладнання, яке допоможе боротися з окупантами у гарячих точках. Долучитися до створення української Армії дронів може кожен, хто бажає допомогти нашим військовим. А "Ловці шахедів" вже в Україні. Наразі закуплено шість систем протидії ворожим безпілотникам, повідомили у Мінцифри.

Раніше "Коментарі" писали скільки часу знадобиться Україні на розробку ударних дронів дальньої дії, розповів військовий експерт.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини