Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сотні тисяч гривень: журналіст показав, які зарплати у Мін’юсті (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Сотні тисяч гривень: журналіст показав, які зарплати у Мін’юсті (ФОТО)

Чиновники з Мін'юсту отримують космічну зарплату

26 червня 2023, 18:20
Поділіться публікацією:

Нещодавно в Україні активно обговорювали, чи повертати виплати військовим на фронті. Натомість чиновники у Міністерстві юстиції  отримували заробітну плату у розмірі понад 200 тисяч гривень. Мова йде про заступників директорів. Відповідний документ на своїй сторінці у Facebook опублікував журналіст  Влад Сидоренко.

 Сотні тисяч гривень: журналіст показав, які зарплати у Мін’юсті (ФОТО)

Скільки отримують чиновники у Мін’юсті (фото з відкритих джерел)

У своєму повідомленні журналіст розповів, що отримав документ від співрозмовника із Мін’юсту. У документі йдеться, що директор Департаменту виконавчої служби у квітні поточного року отримав заробітну плату у розмірі 430 тисяч гривень.

"А ви, жалюгідний народ, людишки — терпіть. І надбавка військовим, ви чого там, з глузду з’їхали? У країні війна, грошей немає!", — пише Сидоренко.

Окрім цього, стало відомо, що заступник директора Департаменту виконавчої служби отримав понад 197 тисяч гривень. А у квітні його зарплата зросла до 240 тисяч гривень, з урахуванням надбавок та премій.

А заступнику директора Департаменту — начальнику Управління контролю за діяльністю виконавчої служби у березні цього року було нарахували 192 тисячі  зарплати, а вже у квітні — понад 230 тисяч.

 Сотні тисяч гривень: журналіст показав, які зарплати у Мін’юсті (ФОТО) - фото 2
 Сотні тисяч гривень: журналіст показав, які зарплати у Мін’юсті (ФОТО) - фото 3

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що роботодавцям дозволили не індексувати зарплати у 2023 роціПідписаний 23 листопада 2022 року президентом України Володимиром Зеленським Закон "Про Державний бюджет України на 2023 рік" зупиняє дію Закону України “Про індексацію грошових доходів населення”. 

Згідно з прес-релізом, відповідна норма закріплена у п. 3 Прикінцевих положень Закону про Держбюджет-2023. Таким чином, усі роботодавці отримають послаблення у вигляді призупинення обов’язків щодо нарахування індексації заробітної плати, зауважили у відомстві. 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини