Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Роботодавцям дозволили не індексувати зарплати у 2023 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Роботодавцям дозволили не індексувати зарплати у 2023 році

Бізнес не завжди дотримувався вимог щодо індексація зарплат найманим працівникам, а цьогоріч офіційно може цього не робити

13 січня 2023, 09:00 comments2065
Поділіться публікацією:

Підписаний 23 листопада 2022 року президентом України Володимиром Зеленським Закон "Про Державний бюджет України на 2023 рік" зупиняє дію Закону України “Про індексацію грошових доходів населення”. Про це пишуть “Коментарі” з посиланням на офіційну сторінку структурного підрозділу Державної служби з питань праці. 

Роботодавцям дозволили не індексувати зарплати у 2023 році

Фото: https://pixabay.com/


Згідно з прес-релізом, відповідна норма закріплена у п. 3 Прикінцевих положень Закону про Держбюджет-2023. Таким чином, усі роботодавці отримають послаблення у вигляді призупинення обов’язків щодо нарахування індексації заробітної плати, зауважили у відомстві. 


“Водночас звертаємо увагу на те, що зупинення дії Закону України “Про індексацію грошових доходів населення” торкнеться не лише заробітної плати, це стосуватиметься й усіх інших доходів фізичних осіб, які індексують за цим Законом”, — сказано в повідомленні. 


Зокрема, не індексуватимуться цьогоріч пенсії, стипендії, грошове забезпечення, суми виплат, що здійснюються відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування, крім щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їхніх сімей і пенсій, які індексуються відповідно до закону за цими видами страхування. Крім того, не збільшуватимуться відповідно до інфляції суми відшкодування шкоди, заподіяної фізичній особі каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я, а також суми, що виплачуються особам, які мають право на відшкодування шкоди у разі втрати годувальника, крім виплат, що здійснюються відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Також зупинення дії Закону стосується аліментів, визначений судом у твердій грошовій сумі.


Утім, ці законодавчі моменти не зупиняють власника або уповноважений ним орган запровадити додаткові стимулюючі виплати у зв’язку з високим рівнем інфляції в Україні.


Раніше ми писали, що річна інфляція в нашій державі склала 26,6%. Цей показник виявився помітно меншим за ті цифри, які називали в першій половині року.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

13 січня 2023, 18:46

Украину просрали окончательно!!! Тарифы, цены, налоги на все доходы копеечные, даже в селе выжить трудно. А в этом году бешеные цены на электричество для простого населения, да и для бизнеса что скажется на конечном продукте. Боремся с фашистами-кацапами но нужно после войны и с этими фашистами при власти и их подопечными разобраться. Я не вижу будущего для простого народа в Украине нас уничтожают! Я не вижу как можно обеспечить и создать семью, взростить и воспитать ребенка. Как жить, а не выживать. И в этом виновато наше правительство с 2014 года. Тогда было терпимо. А сейчас ад и после войный этот геноцид продолжиться.

Григорій

13 січня 2023, 15:26

Хто б так піклувався за простих людей? Роботодавці і законодавцці, тобто олігархи і Верховна Рада - одна банда. Обдеруть народ, як липку! Ворон воронові око не виклює!

Митро

13 січня 2023, 13:56

Як же вони тільки піклуються!

Тарас

13 січня 2023, 10:37

Що Верховна Рада, що Президент як завжди піклуються про свій народ та його добробут! Щиро дякуємо за турботу!


Новини