Головна Новини Суспільство Війна з Росією Словаччина передає Україні винищувачі МіГ-29: названо умову
commentss НОВИНИ Всі новини

Словаччина передає Україні винищувачі МіГ-29: названо умову

Уряд Словаччини чекає згоди від Чехії та Польщі

22 червня 2022, 08:40
Поділіться публікацією:

На озброєнні Словаччини є радянські винищувачі МіГ-29 і країна-союзник України готова у найкоротший термін та їх передати Україні. Передача буде проведена одразу після того, як уряди Польщі та Чехії гарантують, що зможуть закрити небо над країною після того, як Україна отримає партію винищувачів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Business Insider".

Словаччина передає Україні винищувачі МіГ-29: названо умову

Винищувач МіГ-29. Фото: з відкритих джерел

Раніше також повідомлялося, що Словаччина мала поставити Україні 30 танків Т-72 і натомість отримати від Німеччини Leopard 2A4. Але під час переговорів Берлін зміг гарантувати, що передасть Словаччині лише 15 танків. У Міноборони Словаччини назвали таку пропозицію Берліна дивною, а можливий обмін нерівносильним. Тому з постачанням додаткової партії танків Україні не склалося, угода зірвалася.

Також ЗМІ повідомляли, що Словаччина вже днями надіслала в Україну пакет військової допомоги. Українська армія поповнила своє авіапарк п'ятьма гелікоптерами. Також словаки передали українцям боєприпаси для РСЗВ "Град". Україна отримала від Словаччини чотири військові гелікоптери Мі-17 та один гелікоптер Мі-2. За словами міністра оборони Словаччини, техніка вже перебуває на озброєнні українських захисників. Крім того, Словаччина надіслала тисячі боєприпасів 122-мм калібру для реактивної системи залпового вогню "Град".

"Весь демократичний світ допомагає Україні захищатися від російської агресії", — зазначив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь.

Читайте на порталі "Коментарі" — Володимир Зеленський назвав "найжорсткіший напрямок", а також позиції, де ЗСУ вдалося просунутися.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ситуація загострюється: Росія вторглася у повітряний простір країни НАТО , імітуючи удар. Це вже другий випадок цього року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини