Головна Новини Суспільство Війна з Росією Слова підтримки не рятують: на тлі трагедії в Харкові Кулеба розніс позицію Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Слова підтримки не рятують: на тлі трагедії в Харкові Кулеба розніс позицію Заходу

На тлі жорстокого обстрілу Харкова міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вкотре закликав західних партнерів передати Україні системи «Патріот», які, на відміну від слів підтримки, зможуть врятувати життя

23 травня 2024, 15:57
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у мережі "Х" після жорстокого обстрілу росіянами Харкова звернувся до західних союзників і вкотре закликав передати Україні ЗРК Patriot.

Слова підтримки не рятують: на тлі трагедії в Харкові Кулеба розніс позицію Заходу

Дмитро Кулеба

За його словами, одну систему вже пообіцяла передати Німеччина, залишилося знайти ще шість систем, які надзвичайно потрібні Україні.

"Отримання ще шести якнайшвидше залишається критично важливим не лише для виживання України, але й для миру в Європі",
- підкреслив Кулеба і додав що сім систем Patriot є невисокою ціною за довготривалий мир у Європі.

При цьому Кулеба наголосив, що ці системи протиповітряної оборони потрібні Україні просто зараз, а не колись у майбутньому. В цьому контексті він додав, що слова солідарності та підтримки не рятують від російських ракет.

"Без назв і ганьби, але я ще раз закликаю країни, які мають системи Patriot, пришвидшити прийняття рішень і надати ці системи Україні",
- закликав міністр закордонних справ.

При цьому відомо, що після ракетного обстрілу у Харкові уже відомо про сімох загиблих та 17 поранених.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко,  наразі працівники ДСНС продовжують боротися з масштабною пожежею та разом з поліцією рятують потерпілих.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що 23 травня терористична Росія завдала ракетний удар по Харкову. Під обстрілом традиційно опинилася цивільна інфраструктура. Окрім того, окупанти вдарили по друкарні Vivаt, серед загиблих працівниці цього підприємства.

Як відзначають експерти, Росія б’є по Харкову, бо може. Наразі Україна нічого не може вдіяти і лише просить партнерів про допомогу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини