Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скоро втратять ці території: з яких міст росіянам порадили забиратися подалі
commentss НОВИНИ Всі новини

Скоро втратять ці території: з яких міст росіянам порадили забиратися подалі

Росіянам порадили евакуюватися із ряду міст Курської області, в тому числі з Курчатова

27 серпня 2024, 20:39
Поділіться публікацією:

Українські сили оборони взяли під контроль 1 294 квадратних кілометри території в Курській області. Військовий експерт, льотчик-інструктор і полковник ЗСУ в запасі Роман Світан зазначив, що російські війська, ймовірно, готові відступити з лівого берега річки Сейм, про це він сказав в ефірі 24 каналу.

Скоро втратять ці території: з яких міст росіянам порадили забиратися подалі

Курськ

За його словами, основне завдання українських військових у цьому регіоні полягає в тому, щоб покращити оборонні позиції, досягнувши лінії річки Сейм. Якщо зараз Росії потрібно 30–50 тисяч військових для протидії українському наступу, то після виходу українських сил до Сейму, росіянам знадобиться близько 150 тисяч солдатів, щоб спробувати витіснити українські війська. Наразі таких ресурсів у Росії немає.

Світан підкреслив важливість наближення українських сил до Курська і можливість контролю над ним за допомогою артилерії, що дозволить створити буферну зону. Він додав, якщо росіяни не наважиться перекидати сили зі Сходу на Курський напрямок, то найближчим часом втратить там певні населені пункти.

"Те, що втратять росіяни, – це Льгов, Рильськ, Курчатов і, зокрема, Курськ. Їм уже треба звідти починати виїжджати кудись далі", — сказав експерт.

Світан також зауважив, що Росія вже має починати евакуацію населення з цих районів, адже українська стратегія передбачає використання далекобійної зброї, здатної уражати цілі на відстані до 2 тисяч кілометрів.

Полковник також прокоментував масштабну атаку Росії на Україну 26 серпня, зазначивши, що вона була спрямована на перевірку ефективності української ППО, однак російським військам не вдалося досягти своєї мети. Українська система ППО продемонструвала високу ефективність, збивши понад 200 повітряних цілей.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Путін зациклився на Україні і готовий навіть жертвувати Курської областю заради Покровська.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини