Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скоро росіяни тремтітимуть: призначена дата відправки данських F-16 в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Скоро росіяни тремтітимуть: призначена дата відправки данських F-16 в Україну

Уже незабаром у росіян почне «пригорати», адже Данія визначила дату відправки винищувачів F-16 в Україну, про це повідомила голова уряду Метте Фредеріксен

31 травня 2024, 22:02 comments2520
Поділіться публікацією:

Данія передасть Україні такі вкрай необхідні винищувачі, і вже відомо, коли F-16 будуть на шляху до України. Про це розповіла прем'єрка Данії Метте Фредеріксен під час прес-конференції учасників третього саміту Україна – Північна Європа.

Скоро росіяни тремтітимуть: призначена дата відправки данських F-16 в Україну

F-16

Фредеріксен зазначила, що ця зустріч у Стокгольмі є потужним сигналом про те, що всі люди в Північній Європі твердо підтримують нашу державу. Вона наголосила на необхідності прискорення та збільшення підтримки України, адже ситуація на полі бою є дуже критичною.

За її словами, північні країни Європи передали Україні багато допомоги і хочуть передати ще більше. При цьому голова уряду підкреслила, що скоро данські F-16 будуть на шляху до України.

Вона також додала, що всі країни Північної Європи зробили внесок у спільні закупівлі боєприпасів. Всі погоджуються з тим, що потрібно нарощувати власну оборонну промисловість, підтримувати виробництво озброєння, обладнання та дронів в Україні.

За її словами, скандинавські країни, як союзники України, розуміють, що передають недостатньо, і це повинно змінитися, щоб Україна отримували допомогу в належних обсягах.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що раніше міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен під час розмови з журналістами у Брюсселі заявив про дозвіл для України бити по військових об’єктах на території Росії. Ларс Люкке Расмуссен наголосив, що Данія давно зайняла позицію, що Україна для самооборони від Росії може атакувати територію РФ. Тобто, за його словами, Данія дозволить, щоб передані нею винищувачі, використовувалися для ударів по території РФ.

Разом з тим, Бельгія, яка також має передати Україні американські винищувачі, прийняла кардинально інше рішення. Вона дозволяє використовувати їх виключно на території України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини