Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скоро настане час «Ч». Речник «Хортиці» розповів, коли росіяни перестануть наступати
commentss НОВИНИ Всі новини

Скоро настане час «Ч». Речник «Хортиці» розповів, коли росіяни перестануть наступати

Зимовий наступ росіян скоро завершиться, вважає начальник прес-служби ОСУВ "Хортиця" Ілля Євлаш. Як він відзначив в ефірі Radio NV, росіяни уже відчувають брак сил і техніки, та прогнозує, що ситуація для РФ загострюватиметься

12 лютого 2024, 17:59
Поділіться публікацією:

Наступ росіян не може тривати вічно, зовсім скоро настане час "Ч", коли нова українська команда вступить в дію, говорить Ілля Євлаш.

Скоро настане час «Ч». Речник «Хортиці» розповів, коли росіяни перестануть наступати

Євлаш розповів про ситуацію на фронті

"Думаю, що противник це якісно відчує на своїй шкурі",
— відзначив військовий.

Окрім того, він запевняє, що росіяни на фронті теж відчувають снарядний голод та брак людей, рідко використовують "Урагани" та "Смерчі".

"Вони намагаються якось запихати дірки якимись резервами, перекидаючи з місця на місце, намагаються імпортувати озброєння, снаряди — з Північної Кореї, з Ірану. Але ситуація насправді складна"
, — вважає військовий і додає, що насправді західні санкції, введені проти РФ, діють.

За його словами, на даний момент у росіян основна задача - підтримувати високу інтенсивність на фронті до проведення так званих виборів у Росії, щоб показати електорату "свою силу".

При цьому Євлаш визнає, що ситуація на авдіївському напрямку є складною.

"Але, найімовірніше, ці всі тенденції будуть затухати, оскільки зараз уже є інформація, що противник буде переформатовувати свої оборонні замовлення. Оскільки санкції досить потужно діють, і вони не можуть продукувати в необхідній кількості ракети "Калібр", "Кинджал" та інші високотехнічні дорогі засоби ураження, вони будуть переформатовуватися на локальні засоби ураження"
, — підкреслив Євлаш.

Нагадаємо, очільник ГУР Міноборони Кирило Буданов вважає, що російський наступ буде тривати до весни.

Також портал "Коментарі" повідомляв, що окупанти не припиняють спроб прорвати оборону ЗСУ та добитися просування вперед. При цьому військові експерти прогнозують, що наступ росіян завершиться до квітня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://nv.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

12 лютого 2024, 18:08

С трудом верится, но дай бог, чтобы я ошибался


Новини