Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки ще триватиме російський наступ: чим відповість Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки ще триватиме російський наступ: чим відповість Україна

Ключове питання полягає в тому, чи вистачить у ворога ресурсів

6 лютого 2024, 07:05 comments1596
Поділіться публікацією:

Окупанти не припиняють спроб прорвати оборону ЗСУ та добитися просування вперед. Скільки ще триватиме наступ РФ і що буде потім? Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

Скільки ще триватиме російський наступ: чим відповість Україна

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

РФ не відмовиться від усіх своїх наступальних дій під час своєї паузи

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телемарафону розповів, що російські війська зменшуватимуть інтенсивність своїх наступальних дій до квітня.

"Там вони (росіяни – ред.) візьмуть певну паузу для того, щоб провести перегрупування, укомплектування власних втрат, які є досить значними у російських військ. І, звичайно, українські сили мають можливості для проведення тактичних наступальних операцій, які, можливо, можуть перерости у певний оперативний успіх", – зазначив Мусієнко.

Він також додав, що українські підрозділи, які зараз перебувають у резерві, можуть бути задіяні у потрібний момент для завдання Україною удару.

Мусієнко зазначив, що Сили оборони можуть знову сконцентрувати удар на півдні, але вже на іншому напрямку.

За словами експерта, швидше за все, головного удару ЗСУ завдадуть на південному напрямку, де зараз проходить Чорноморська операція повітрям і де уражаються ворожі об'єкти в окупованому Криму. Не виключено, що ЗСУ її можуть продовжити і суходолом, на Лівобережжі Херсонщини.

За словами експерта, російські війська будуть змушені взяти паузу в активних штурмових діях для відновлення втрат.

"Наприклад, вони зараз штурмують Авдіївку. І на відміну від Бахмута в тому, що там вони проводили м'ясні штурми, кидали велику кількість живої сили. Тут вони теж так кидають, але водночас застосовують і велику кількість техніки, яку втрачають". Це все потрібно доукомплектувати, всі підрозділи", – пояснив Мусієнко.

Окупанти хочуть подарувати диктатору Путіну "перемогу" до його переобрання

Військовий експерт, полковник ЗСУ та колишній спікер Генштабу Владислав Селезньов в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, що російські окупанти будуть проводити атаки вздовж усієї 1350-км лінії бойового зіткнення щонайменше протягом двох місяців. Росіяни шукатимуть прогалини в обороні українських захисників, щоб подарувати диктатору Путіну "перемогу" до його переобрання на пост президента РФ.

Експерт нагадав, що досить серйозно пожвавилися бойові дії, зокрема на Куп'янсько-Лиманському напрямку.

"Я говорю не про ситуацію, а про тенденції. До того ж ми бачимо, наскільки бурхливі процеси зараз відбуваються в районі Авдіївки та на південь від неї. І звичайно, ворог все ще мріє тим, що зможе стабілізувати ситуацію на південному фасі російсько-українського фронту, зокрема в районі Роботиного та на лівому березі Дніпра Херсонської області. Дуже багато у противника планів. Але ключове питання полягає у тому, чи вистачить у ворожої армії ресурсів?", — пояснив Селезньов.

Екс-спікер Генштабу зазначив, що на 2024 рік РФ надала на забезпечення своїх військ, а також військово-промислового комплексу приблизно $120 млрд.

"Чи здобувають тотожні результати фінансування українські сили? Відповідь все ще у повітрі. Так, ми маємо добрі зв'язки за результатами наради представників країн Європейського Союзу, це ті самі 50 мільярдів євро на найближчі чотири роки, але ж далеко не всі ці гроші будуть спрямовані саме на забезпечення військових потреб українських сил оборони. Отже, ми чекаємо на новини з-за океану, проте, як швидко там це рішення буде прийнято, поки невідомо", – висловився експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" – головні очікування від лютого: які рішення вплинуть на ситуацію в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

фєдя

6 лютого 2024, 13:16

Гаранти виконайте Будапештський меморандум.


Новини