Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки жінок служать у ЗСУ: у Міноборони озвучили цифру
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки жінок служать у ЗСУ: у Міноборони озвучили цифру

Кількість військовослужбовиць в ЗСУ збільшилась за час повномасштабної війни.

16 жовтня 2023, 15:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство оборони опублікувало дані щодо кількості жінок, які служать у ЗСУ. Виявилось, що станом на 2023 рік в Україні проходять службу майже 43 тис. жінок. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Міністерство оборони України

Скільки жінок служать у ЗСУ: у Міноборони озвучили цифру

В ЗСУ збільшилась кількість жінок. Фото з відкритих джерел

У 2021 році в Україні було близько 30 тис. військовослужбовиць, а за два роки ця цифра збільшилась на 40% і у 2023 році у лавах ЗСУ перебуває майже 43 тис. жінок.

Міністерство оборони зазначає, що за цей період покращили рівноправність між чоловіками та жінками. Наприклад були скасовані усі обмеження для посад, які можуть обіймати жінки. Якщо раніше жінки у ЗСУ отримували переважно посади медичних працівників, бухгалтерів, кухарів діловодів, то тепер жінка в армії може бути командиром, снайпером, кулеметником чи гранатометником.

Також уряд України дозволив вступ дівчатам до військових ліцеїв і зняв вікові обмеження для контрактників-жінок. Раніше жінки могли підписати контракт лише віком від 18 до 40 років, тепер такі обмеження відсутні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українські чоловіки почали втрачати довіру до деяких державних інституцій після 18 місяців війни. Попри це довіра до армії залишається на високому рівні.

Також "Коментарі" писали про рейтинг Global Gender Gap, який показує рівність між жінками та чоловіками у різних країнах. Таким чином дослідники вказали 10 найкращих країн для життя жінок. Згідно з цими показниками найменша кількість жінок в Україні серед політиків, тоді як у сфері освіти, економіки та за показниками здоров'я Україна отримала високі показники.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини