Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки вже загинуло цивільних українців з лютого: розповіли в ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки вже загинуло цивільних українців з лютого: розповіли в ООН

В ООН розповіли, скільки громадян виїхали з країни, рідних населених пунктів, скільки вже загинуло

1 липня 2022, 11:20
Поділіться публікацією:

В представництві ООН розповіли про наслідки війни та кількість жертв серед цивільного населення за чотири місяці. За підрахунками організації майже 16 мільйонів людей в Україні наразі потребують гуманітарної допомоги, ці дані називають "консервативними цифрами"

Скільки вже загинуло цивільних українців з лютого: розповіли в ООН

Обстріл будівлі в Одеській області, фото ДСНС

Більше 6 мільйонів людей — це переселенці всередині держави, близько 5 мільйонів повернулися. Понад 5,3 мільйона стали біженцями в інших країнах. Наразі йдеться про 5000 загиблих цивільних  з лютого та більше 5000 поранених українців, однак в організації наголошують, що цифри щодо кількості загиблих не точні.

"Коли я була у травні в Маріуполі, я не могла повірити в те, що постало перед моїми очами. Я пам'ятаю, яким було місто, коли я відвідувала його раніше, і моє серце знову розривалося. Я відчувала те саме в Харкові чи районах поблизу Києва, як Буча, Ірпінь та інші. Навіть не можу уявити, як боляче для багатьох бачити, як будинки та міста зруйновані, — говорить координаторка системи ООН в Україні з гуманітарних питань Оснат Лубрані під час брифінгу.

За її словами, представники організації не змогли зробити через небезпеку ні доставити гуманітарну допомогу, ні дістатися до Херсона, Маріуполя. Не змогли передати допомогу, навіть не вдалося домовитися з російською стороною про безпечний прохід мирних жителів із Сєвєродонецька. Доступ до непідконтрольних Уряду територій надзвичайно складний, якщо не сказати, неможливий.

Як писав портал, стали відомі подробиці бомбардування Драмтеатру в Маріуполі. Іноземні дослідники зробили аналіз ситуації та говорять, що є всі підстави вважати, що це був воєнний злочин — цілеспрямована атака на цивільний об'єкт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини