Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки військ Росія зібрала для відбиття Курщини: чи зуміли ЗСУ відволікти ворога від Покровська
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки військ Росія зібрала для відбиття Курщини: чи зуміли ЗСУ відволікти ворога від Покровська

Росіяни концентруватимуть на Курщині сили та засоби для контрудара, але нам потрібно триматися до настання дощової погоди

13 вересня 2024, 09:30
Поділіться публікацією:

Фактично Інститут вивчення війни підтвердив, що Росія розпочала контрнаступну операцію в Курській області з метою витіснити війська ЗСУ. Скільки військ Росія зібрала для відбиття Курщини? Чи зуміло українське командування операцією ЗСУ на Курщині відволікти ворога від найгарячішого на сьогоднішній день Покровського спрямування? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Скільки військ Росія зібрала для відбиття Курщини: чи зуміли ЗСУ відволікти ворога від Покровська

Російські війська. Фото з відкритих джерел

У росіян у Курській області все ще немає злагодженості

Військовий оглядач, майор запасу та ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман в ефірі каналу "Київ 24" заявив, що Москва стягнула від 35 до 60 тисяч військових для того, щоб витіснити бригади ЗСУ з Курської області.

Експерт зазначив, що росіяни готувалися розпочати ці контратаки, але це не стало чимось несподіваним для наших бійців.

"Вони (росіяни – ред.) зібрали, за різними оцінками, від 35 тисяч до 60, як каже Верховний головнокомандувач. І там повітряно-десантні війська, там десантно-парашютні війська, десантно-штурмові війська та бригади морської піхоти. Вони зібрали з різних ділянок фронту та переміщали їх, десь щось у тилу там пошукали", — зазначив експерт.

Він додав, що росіяни вирушили відбивати просування ЗСУ не дуже підготовленими військами, тому що вони не пройшли бойове злагодження, що має бути обов'язковим.

"І пробують робити те, що наказав їм Путін: до 1 жовтня видавити наші війська з цих позицій. Чи ми там далі знаходитимемося і триматимемо оборону щільно, чи зробимо якісь маневри... Якщо їх буде велика кількість переважати, я не впевнений, що ми там триматимемося до останнього", — зазначив військовий оглядач.

Суджа має серйозне логістичне значення

Військовий експерт Петро Черник в ефірі "Армія TV" заявив, що хоч би хто не говорив, операція Сил оборони України в Курській області відвернула російських окупантів від наступальних дій на Покровському напрямку. Українським захисникам вдалося збудувати управління військами так, що ворог цього не зміг побачити.

За словами експерта, операцію нашого командування в Курській області можна назвати блискучою.

"Цього разу ми змогли побудувати своє приховане оперативне управління військами так, що ворог цього не зміг побачити. Це дуже важливо. Ще один принциповий момент — пригадаємо, як ворог зайшов до Херсонської області, і як повелося наше населення, у нас був масовий сплеск цивільного опору", — заявив експерт.

Водночас, як зазначив Черник, серед росіян жодного спротиву не було і немає.

"Це ще раз свідчить про те, наскільки рабський менталітет має їхнє населення", — наголосив він.

Також експерт заявив, що з військової точки зору Суджа має серйозне логістичне значення як залізничний, так і автомобільний вузол, "там уся географія на нашу користь". Крім того, він зазначив, що росіяни концентруватимуть на Курщині сили та засоби для контрудара.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що свідчить тактика ЗСУ у Курській області: на які "сюрпризи" слід чекати росіянам.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини