Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки в України невикористаної західної зброї: Welt розкрив цифри
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки в України невикористаної західної зброї: Welt розкрив цифри

Україна може використати західну зброю на одному з головних плацдармів, а саме на півдні країни

16 грудня 2023, 15:00
Поділіться публікацією:

Українська армія ще має доступ до більш ніж 95% усіх систем озброєння, поставлених західними партнерами. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Welt".  

Скільки в України невикористаної західної зброї: Welt розкрив цифри

Танки Leopard 2. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, це озброєння не було використане у літньому контрнаступі, що розпочався у червні.                

На думку журналістів, Україна могла б використати цю зброю у 2024 році в одній із відправних точок, якою може стати плацдарм у Херсоні.

"Маючи необхідні винищувачі, бойові вертольоти та безпілотники, ЗСУ могли б забезпечити достатню підтримку для просування військ, тим більше, що в цьому регіоні майже немає російських укріплень", — йдеться у матеріалі видання.

На думку журналістів, це був би саме той контрнаступ, який, ймовірно, мав на увазі український головнокомандувач Валерій Залужний із самого початку.

Варто зазначити, що за інформацією того ж видання "Welt" Валерій Залужний планує новий контрнаступ. Саме тому Україна, ймовірно, збирає ресурси для нових операцій у 2024 році.                                                                                   

Читайте також на порталі "Коментарі" — німецький таблоїд Bild з посиланням на розвідувальні дані та джерела пише про те, що Кремль планує окупувати українську територію за межами чотирьох незаконно вже анексованих українських областей протягом 2024-2026 років. Американські експерти ISW зазначив, що ці цілі збігаються з поточними локальними наступальними операціями російських загарбників. Про це йдеться у огляді Інституту вивчення війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

сергей

16 грудня 2023, 15:38

Ці 95% чіпати не можна вони на продаж. Чиновники навіть у розкішних ресторанах ще не нагулялись, як можна їх залишити без фінансування і заробітку на зброї, ознак розкрадання якої, маразм Байден не помітив? Це пихата каста недоторканих ждунів повернення у рідну Говень.


Новини