Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки українських жінок на передовій: в Міноборони озвучили цифри
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українських жінок на передовій: в Міноборони озвучили цифри

В Міноборони назвали кількість жінок в українській армії.

сьогодні, 10:50
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

На сьогодні в Збройних силах України служить 48 тисяч жінок військовослужбовиць, з яких п’ять тисяч перебувають безпосередньо на передовій. Про це заявила державний секретар Міністерства оборони України Людмила Дараган.

Скільки українських жінок на передовій: в Міноборони озвучили цифри

Бойова медикиня "Ластівка". Фото: instagram.com/accidental_moon_genious

Людмила Дараган взяла участь у Рішельє-форуму публічної служби у Києві, де розповіла про зміни у сфері гендерної політики Міністерство оборони України, які було впроваджено в останні роки. За її словами, жінки сьогодні працюють на всіх фронтах: займаються тиловими завданнями, працюють на важких посадах і беруть безпосередню участь у бойових діях. Вона наголосила, що жінки доводять свою ефективність та професіоналізм, і їхня роль в армії оцінюється не за статтю, а за здібностями та результатами роботи.

За словами Дараган, загальна чисельність жінок у Збройних силах України становить 68 тисяч. Безпосередньо військовослужбовиць – 48 тисяч, з яких близько п’яти тисяч перебуває у зоні бойових дій.

Попри те, що з 2018 року жінки отримали можливість обіймати бойові посади в ЗСУ, однак на практиці це не було реалізованим.

"Самого закону виявилося недостатньо. Існував ще й наказ з грифом ДСК, що регламентував офіцерські посади для жінок та чоловіків окремо. У 2022 році, після зміни цього наказу, вдалося подолати ці перепони", — заявила Людмила Дараган.

Окрім кадрових змін, покращився рівень матеріального забезпечення для військовослужбовиць. У 2023 році була розроблена літня жіноча військова форма. До цього жінки мали лише парадну. Ці зміни допомагають зробити службу жінок у ЗСУ більш комфортною та професійно забезпеченою.

Як повідомляв портал "Коментарі" у 2023 році в лавах ЗСУ перебувало 43 тисячі військовослужбовиць. Тоді як у довоєнному 2021 році в армії було 30 тис. жінок.

Також "Коментарі" писали про скандал в армії. Військова медикиня заявила про сексуальні домагання в армії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини