Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки українців залишили свої будинки через російське вторгнення: відповідь британської розвідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців залишили свої будинки через російське вторгнення: відповідь британської розвідки

За інформацією британської розвідки, чверть українців залишили свої будинки через російське вторгнення

3 липня 2023, 10:05 comments1576
Поділіться публікацією:

Повномасштабне вторгнення російських військ до України змусило чверть українців залишити свої будинки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Скільки українців залишили свої будинки через російське вторгнення: відповідь британської розвідки

Українські біженці. Фото: з відкритих джерел

Як зазначається у зведенні, 29 червня влада України повідомила, що відповідно до законодавства про надзвичайний стан з липня 2022 року із зон бойових дій на підконтрольних Україні територіях Донецької, Харківської та Херсонської областей евакуйовано 139 тисяч громадян.

Наголошується, що це лише частина ширшої кризи переміщення в Україні. За оцінками ООН, 6,3 мільйона українців залишаються біженцями та понад 5 мільйонів внутрішньо переміщеними особами.

Аналітики звертають увагу, що до війни на території України проживало приблизно 44 мільйони людей. З цієї кількості чверть громадян України були змушені залишити свої будинки, рятуючись від війни, щоби зберегти свої життя.

Зазначимо, повномасштабне вторгнення російських військ в Україну триває вже понад рік. Українцям, які мешкають на територіях, прилеглих до фронту, доводиться, як і раніше, залишати свої будинки. Оскільки країна-агресор не припиняє масованих обстрілів та вбивств мирного населення України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — видання The Washington Post, посилаючись на інформацію, нібито отриману після таємного червневого візиту глави ЦРУ Вільяма Бернса до Києва, повідомляє, що після наступу, закріпившись на певних позиціях, Україна може запропонувати Росії перемир'я. Як оцінюєте це повідомлення ? Про що воно говорить? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини