Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки українців виступають за продовження війни проти Росії, якщо не буде допомоги Заходу: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців виступають за продовження війни проти Росії, якщо не буде допомоги Заходу: опитування

58% українців виступають за продовження боротьби проти Росії, навіть без допомоги Заходу

12 грудня 2023, 12:40 comments1447
Поділіться публікацією:

Більше половини наших співвітчизників дотримуються думки, що у разі суттєвого скорочення допомоги від Заходу необхідно продовжувати визвольну війну проти Росії, навіть, якщо є ризик втрати нових територій. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Скільки українців виступають за продовження війни проти Росії, якщо не буде допомоги Заходу: опитування

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Більшість респондентів – 58% – зараз схиляються до думки, що навіть у разі суттєвого скорочення Західної допомоги варто все одно продовжувати бойові дії для тиску на окупантів, навіть з урахуванням ризиків для територій, які контролюються Україною зараз", – зазначають соціологи.

Водночас кожен третій респондент (32%) вважає, що краще йти на припинення бойових дій в умовах справді серйозних гарантій безпеки від Заходу, навіть якщо звільнення окупованих територій затягнеться на невизначений термін.

Є також 10% респондентів, які не змогли визначитись зі своєю думкою.

Соціологи зазначають, що у питанні стратегії дій у разі суттєвого скорочення Західної допомоги є певні регіональні відмінності. На Заході та в Центрі більше респондентів (відповідно, 64% та 65%) виступають за продовження бойових дій у будь-якому випадку. Хоча у цих регіонах чверть населення також висловилися за припинення бойових дій.

Зате на Півдні та Сході думки розділилися приблизно навпіл із лише незначною переважанням думки про продовження бойових дій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи вірять українці у швидке відновлення країни після війни: результати опитування.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ідея вступу України в НАТО в межах лише тих територій, які підконтрольні Києву, є неприйнятною для більш як половини опитаних (53%) українців. Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини