Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки українців планують виїхати за кордон, якщо буде тяжка зима – опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців планують виїхати за кордон, якщо буде тяжка зима – опитування

Як повідомляє Viber, 7% опитаних, які зараз перебувають не вдома, планують повернутися

9 серпня 2023, 16:00 comments1370
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що ще в розпалі літо, влада вже зараз попереджає українців про необхідність готуватися до складної зими, адже ворог знову може спробувати залишити українців без світла та тепла. Проте лише незначна кількість українців – 3% – планує виїхати з України у разі важкої зими. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться за результатами опитування, проведеного месенджером Rakuten Viber.

Скільки українців планують виїхати за кордон, якщо буде тяжка зима – опитування

Біженці. Фото: Getty Images

Так, опитування показало, що з 24 лютого минулого року 69% респондентів не переміщалися всередині країни або за кордон, 15% — евакуювалися (з них 8% до інших областей, 7% — за кордон). 16% українців — переїхали і поки не планують повертатися (9% із них переїжджали за кордон та 7% усередині країни).

На запитання, чи планують українці найближчим часом пересуватися, 86% респондентів відповіли, що ні. 7% — планують повернутися додому, 3% — виїдуть за кордон у разі складної зими, ще стільки ж-переміщатимуться в межах країни. Лише 1% опитуваних планує виїхати цього року, проте поки що не визначилися із напрямком.

Читайте також на порталі "Коментарі" — представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Вадим Скібіцький попередив, що росіяни можуть спробувати знову залишити українців без світла та тепла в зимову пору року, атакуючи об'єкти енергетичної системи. У Кабміні наголошують на важливості децентралізації, мобільності генерації. Які важливі кроки для захисту нашої енергосистеми з урахуванням викликів минулого осінньо-зимового періоду вже зроблено? Що ще слід зробити? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини