Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки українців не планують повертатись з-за кордону, – опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців не планують повертатись з-за кордону, – опитування

Опитування показало, що лише 7% українців не планують повертатися з-за кордону

31 серпня 2022, 16:50 comments1482
Поділіться публікацією:

Більшість українців, які вимушено виїхали за кордон, планують повернутися в Україну і лише 7% респондентів не планують повертатися до рідної країни. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування центру Разумкова,

Скільки українців не планують повертатись з-за кордону, – опитування

Паспорт України. Фото з відкритих джерел

Соціологи зазначають, даючи відповідь про наміри повернення в Україну, 36% респондентів висловлюють намір повернутися після того, як переконаються, що у місцевості, де вони жили, безпечно перебувати, 35% — одразу після закінчення війни, 13% — за рік чи за кілька років після закінчення війни, 7% — після того, як відновить роботу підприємство, на якому вони працювали чи будуть впевнені, що знайдуть іншу роботу у себе вдома, 11% планують повернутися найближчим часом, а 7% взагалі не планують повертатися до України ( серед тих, хто має постійну роботу в країні перебування таких 18%).

Зазначається, що частіше планують повернутися найближчим часом мешканці Західного (18%) та Центрального (15%) регіонів, тоді як серед біженців зі Східного та Південного регіонів лише 6%.

88% тих, хто планує повертатися в Україну, сказали, що планують оселитися в тій же області, де проживали до війни, 7% — що планують оселитися в іншій області, в основному таку відповідь давали жителі тих областей, де йдуть бойові дії або які знаходяться недалеко від територій де йдуть бойові зіткнення.

81% респондентів відповіли, що працювали до війни. Серед тих, хто до війни мав роботу, лише 11% упевнені, що після повернення працюватимуть там же, де й працювали раніше, ще 34% сподіваються на це, 12% сподіваються знайти іншу роботу, а 36% ще не знають, де будуть працювати і чи вдасться знайти роботу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у США розповіли, де Росія задіє 3-й армійський корпус в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://razumkov.org.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини