Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки українців хочуть звільнення всієї України, включаючи Крим – опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців хочуть звільнення всієї України, включаючи Крим – опитування

Переважна більшість українців хочуть звільнення всієї України, включаючи Крим та Донбас

13 березня 2023, 10:50
Поділіться публікацією:

64% наших співвітчизників дотримуються думки, що українським військам потрібно намагатися звільнити всю територію України, включаючи анексований Крим, навіть якщо це означатиме тривалішу війну і призведе до того, що Захід буде не згоден з такою позицією Києва. Як повідомляє видання "Коментарі", про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології. Опитування проводилося з 22 лютого до 6 березня. Усього шляхом обдзвону на основі випадкової вибірки було опитано 2007 респондентів.

Скільки українців хочуть звільнення всієї України, включаючи Крим – опитування

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Судячи з даних соціологічного опитування, 64% українців вважають, що Крим потрібно намагатися деокупувати, навіть якщо буде ризик того, що повномасштабна війна суттєво затягнеться. При цьому є 24% респондентів, які вважають, що питання Криму можна винести за дужки, якщо гарантії, що Україна поверне всі території, включаючи окуповану частину Донбасу. У такому разі Україна може утриматися від воєнних дій у Криму.

При цьому 8% не змогли знайти відповіді на поставлену відповідь, важко відповісти, як бути з питанням Криму та Донбасу.

Соціологи дійшли висновку, що переважна більшість наших співвітчизників виступають за те, щоб було звільнено Крим та Донбас і лише 27% залежно від регіону готові обговорювати компромісні рішення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з'явилися відомості, що російське керівництво готує плани евакуації з анексованого Криму, розуміючи, що її представництво там не вічне. Яка ймовірність, що таке справді відбувається? Якими є перспективи деокупації Криму? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини