Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки українців готові мобілізуватися після ухвалення нового закону: результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки українців готові мобілізуватися після ухвалення нового закону: результати опитування

Соціологи підрахували, скільки чоловіків справді готові піти на фронт

12 квітня 2024, 07:50 comments3412
Поділіться публікацією:

В Україні лише 20% чоловіків призовного віку від 25 до 59 років, які зараз не проходять службу в лавах ЗСУ, допускають можливість піти до армії як добровольці, підписати контракт чи мобілізуватися. Як передає портал "Коментарі", такі результати опитування здійснено на замовлення Національної громадської телерадіокомпанії.

Скільки українців готові мобілізуватися після ухвалення нового закону: результати опитування

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Згідно з опитуванням, така думка характерна для чоловіків різного віку, областей та типів населеного пункту. При цьому 63% такої можливості не допускають, а 17% ще розмірковують.

Можливими факторами, які могли мотивувати йти до армії, є: одна група: наступ на рідне місто/загроза (31%), повне забезпечення спорядженням (29%) та служба за самостійно обраною спеціальністю (27%); Друга група: двомісячне навчання (22%), чіткий термін служби (20%), гарантована ротація (21%).

24% опитаних заявили, що їх нічого не змогло б мотивувати приєднатися до лав ЗСУ. Порядок денний спонукав би всього 7%.

Оцінюючи процес мобілізації в країні, половина респондентів заявила, що він іде у неправильному напрямку. Водночас, 60% опитаних характеризують роботу Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки негативно. Найбільше покладає відповідальність за це на ТЦК (59%) та парламент (55%).

Опитування було проведено на початку квітня 2024 року. Вибірка – 800 респондентів з усієї України, окрім окупованих територій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Верховна Рада України ухвалила 11 квітня неабияк видозмінений законопроект про мобілізацію. Як оцінюєте його остаточний вигляд? Чого чекати далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

12 квітня 2024, 07:03

Чем дольше будет жить зеленское ссучье отродье, тем больше будет умирать наш народ. Это выблядское правительство не стремится к победе, они стремятся побольше разворовать помощь, твари. Кстати, Часов Яр уже здают, "контролированно" здают. Народ, очнись, у вас оружие, у вас власть, не дайте этим сволочам с награбленным свалить. Капитуляция неизбежна с этой выблядской властью.


Новини