Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки триватимуть обстріли – чи відстріляла Росія весь запас ракет
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки триватимуть обстріли – чи відстріляла Росія весь запас ракет

Ворог намагається вразити більше об'єктів і не лише у Києві, він прагне знищити економічні та стратегічні підприємства на півдні України та логістичні центри на заході

22 вересня 2023, 10:50
Поділіться публікацією:

Росія вже дала зрозуміти, що цієї осені та зими продовжить завдавати ракетних ударів по українських об'єктах критичної інфраструктури. При цьому експерти продовжують аналізувати та робити прогнози. Скільки ще високоточних ракет залишилося в агресора і чи є обережний привід для оптимізму, що удари можуть припинитися? Видання "Коментарі" розбиралося у цій темі, вивчивши думки експертів.

Скільки триватимуть обстріли – чи відстріляла Росія весь запас ракет

Ракетний удар. Фото: із відкритих джерел

Минулого року ворог завдавав масованих ударів по Україні, спрямовуючи від 70 до 100 ракет

Генерал-лейтенант у відставці, заступник начальника Генштабу в інтерв'ю "ТСН" Ігор Романенко заявив, що високоточних ракет в окупантів залишилося понад півтисячі. Але їм вдалося налагодити виробництво власних ракет, вони виробляють від 60 до 100 різних типів ракет на місяць. Плюс у Татарстані збирають "шахеди" із елементів, що завозяться контрабандою.

"Наступного року ворог планує там добудувати завод і виробляти дрони вже під російською маркою. Тому ракетні удари противника продовжуватимуться й надалі. Нам потрібно не тільки знищувати ці боєприпаси у повітрі, а й завдавати ударів по військових об'єктах не лише в Криму, що вже роблять наші військові, а й на території РФ", – заявив експерт.

Сьогодні ворог більше використовує "шахеди"

Військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю "ТСН" заявив, на жаль, добрих новин для нас мало – у росіян ще достатньо ракет для завдання масованих ракетних ударів.

На думку експерта, незважаючи на те, що противник розпочав масовані обстріли України, він все ж таки притримує ракети, економить їх на пізню осінь і початок зими. Окупанти чекають настання холодів та дощів. Швидше за все, росіяни знову намагатимуться знищити нашу інфраструктуру, особливо енергетичну.

Жданов звернув увагу, що ворог використовує безпрецедентну кількість безпілотників.

"Якщо дивитися з 1 січня до сьогодні, там вже понад 300 шахедів було використано. Такого ніколи не було. Це говорить про те, що або Іран постачає, або, можливо, підключився Китай", – зазначив Олег Жданов.

Читайте також на порталі "Коментарі" – з чим наближаємось до зими – які шанси встояти проти ударів по енергосистемі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини