Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки танків залишилося в Росії: відомі цифри
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки танків залишилося в Росії: відомі цифри

Ютубер порахував кількість танків, які зникли зі складів у РФ.

8 жовтня 2022, 18:25 comments2949
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Танки є потужною зброєю, яку застосовує російське керівництво у війні проти України. Наразі ніхто точно не може сказати скільки в армії РФ залишилось танків насправді, але ютубер купив супутникові знімки і порахував кількість військової техніки в Російській Федерації.

Скільки танків залишилося в Росії: відомі цифри

Танки на складі в Росії. Фото з відкритих джерел

Від моменту вторгнення Російської Федерації в Україну виникало багато спекуляцій з приводу кількості танків в РФ. Деякі джерела повідомляли разючу кількість у 10 тис., але існує багато доказів, що це не так. Ютубер з каналу Covert Cabal заплатив за супутникові знімки та використавши ще кілька інструментів зміг порахувати кількість танків, які має Росія на своєму озброєнні.

За словами блогера найкращими фактами є інформація в довоєнний період, тоді повідомлялось, що в РФ понад 2,500 танків. Але тут не враховували, чи всі вони в робочому стані, адже танки М1А1, яким усього три роки працювали в 95% випадків, тоді як старіші моделі показували гірші результати.

Таким чином виходить, що в РФ близько 2,300 бойових танків. За даними Oryx, які ведуть підрахунок знищених танків у російсько-українській війні станом на 8 жовтня Росія втратила понад 1200 танків, отже в РФ залишилось всього 1100 бойових машин.

Ютубер провів своє дослідження і порівняв супутникові знімки з восьми найбільших полігонів за 2021 та 2022 рік і виявив, що зі складів у РФ зникло близько 700-800 танків. Як стверджує канал Covert Cabal, дані можуть дещо відрізнятись від офіційних, адже на деяких знімках не цілком добре видно техніку.

Відео з підрахунком танків можна переглянути нижче:

Цікаво, що Генштаб ЗСУ станом на 8 жовтня наводить цифру у втрачених танків з боку РФ у кількості 2472.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що РФ почала залучати музейні експонати для війни в Україні. Одним з таких виявився танк 60-річної давнини.

Також "Коментарі" писали про чеських активістів, які назбирали танк для ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини