Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки танків Росія може підготувати за рік для війни – які прогнози
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки танків Росія може підготувати за рік для війни – які прогнози

Наразі агресор втрачає більше бронетехніки, ніж може постачати на фронт

27 березня 2023, 09:07
Поділіться публікацією:

Поки Україна продовжує отримувати від західних партнерів військову техніку, включаючи танки, Кремль лякає заявами про те, що вітчизняний ВПК здатний виготовити набагато більше техніки, ніж ЗСУ отримають від Заходу. Чи так це? Скільки танків Росія може підготувати протягом року для війни? Видання "Коментарі" розбиралося з цих питань, зібравши думки експертів.

Скільки танків Росія може підготувати за рік для війни – які прогнози

Танки. Фото з відкритих джерел

У Росії бронетанкові заводи не можуть великими темпами відновлювати та виробляти танки

Головний редактор Defense Express Олег Катков пояснив, що російські бронетанкові заводи не можуть працювати з великим темпом виробництва, якого вимагає Кремль. Свою думку фахівець озвучив в ефірі телеканалу "Еспресо".

Олег Катков нагадав, що головні спікери Кремля – екс-президент РФ Дмитро Медведєв та чинний президент Володимир Путін практично в один голос заявляли, що Росія здатна незабаром випустити до 1600 нових та модернізованих танків. Але, як кажуть, заявляти це одне, а реалізувати заявлене – зовсім інше. Тому, зазначає експерт, не буде дивно, якщо незабаром Путін та компанія заявлять, що Росія наростить виробництво не лише модернізованих танків, а й БМП та БТР.

"Все, що росіяни знімають зі зберігання, всі старі танки відразу на фронт не відправляється. Танки та бронетехніку відправляють бронетанкові заводи, яких у РФ небагато. Якщо говорити про спеціалізовані бронетанкові заводи, то їх всього 4 у Росії. Всі інші заводи в РФ розпилили . До того ж, ті заводи, які ще працюють, не можуть працювати з великим темпом виробництва, якого потребує влада в Росії", — зазначив Олег Катков.

Росіяни можуть відновлювати свою застарілу військову техніку на ремонтних заводах

Військовий експерт Микола Саламаха вважає, що Росія протягом року може підготувати до 1000 одиниць військової техніки для війни в Україні. Свою думку експерт озвучив в ефірі телеканалу "Еспресо".

"У Росії є кілька шляхів відновлення військової бронетехніки, яка була знищена або пошкоджена в Україні. Зокрема, танки Т-54, Т-50, Т-62М, Т-80Б та Т-72Б. проте ці машини пробули на зберіганні понад 30" років та їх треба відновлювати", — пояснив Микола Саламаха.

За його оцінками, росіяни за рік запеклої війни втратять набагато більше техніки, ніж зможуть зробити. Це вже показав 2022 повномасштабної війни.

"Загальна кількість підготовленої військової техніки, яку Росія може використати проти України, не перевищує 1000 одиниць за один рік. Вони за рік втрачають набагато більше техніки, аніж можуть перекинути на фронт", — констатував експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підсумки тижня: що було у центрі уваги – як це вплине на майбутнє України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини