Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки солдатів Росія може задіяти в новому наступі – чи будуть це елітні війська
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки солдатів Росія може задіяти в новому наступі – чи будуть це елітні війська

РФ розосередить підкріплення по всій лінії фронту

9 лютого 2023, 09:20
Поділіться публікацією:

Новий масований наступ російських військ продовжує залишатися топ-темою соцмереж та телеефірів. При цьому, кажучи про масований наступ, поки що слабо висвітлюється, скільки солдатів зуміє зібрати Путін і чи будуть це елітні війська, ряди яких серйозно порідшали після першої спроби захопити всю Україну. "Коментарі" у цьому питанні розібралися разом із експертами.

Скільки солдатів Росія може задіяти в новому наступі – чи будуть це елітні війська

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

У новому наступі Росія може задіяти до півмільйона людей

Військовий експерт Роман Світан заявив, що до кінця лютого угруповання російських військ може дорівнювати 400 тисяч солдатів. В інтерв'ю "РБК-Україна" він припустив, що половину цієї кількості Кремль перекине на Донецький напрямок.

Роман Світан прогнозує, що блискавичного наступу росіяни не буде, вони просто збільшуватимуть тиск. Воно збільшуватиметься за наростаючою, бо на фронт прибуватимуть нові й нові війська.

"Тиск буде йти наростаючою, і пік очікується після 20 лютого, у третій декаді місяця. Вони й так заходять щодня по 3 тисячі. Усього угруповання противника збільшиться до 400 тисяч", — зазначив експерт.

Він вважає, що майже півмільйонне військо Путін розосередить усієї лінії зіткнення. Десь буде більше, а десь менше, але одне ясно – головна мета – продавити оборону ЗСУ на Донбасі.

Росіяни намагаються відібрати найкращих із тих, кого мобілізують

Військовий експерт Олександр Мусієнко розповів в ефірі загальнонаціонального телемарафону, що зараз противника активно формує елітні підрозділи. Насамперед залучають тих, хто має бойовий досвід.

"Дуже часто у нас кажуть, що Росія відправляє на війну мотлох, і у них гинуть там гірші. Певною мірою це так, але вони втратили також багато дуже хороших фахівців. Вони втратили багато офіцерів, підготовлені свої сили, які роками навчалися. Зараз вони їх доукомплектовують за рахунок насамперед мобілізованих", — заявив Мусієнко.

Експерт додав, що російське командування дуже цінує тих бійців, які пройшли кілька чеченських воєн або були в гарячих точках. Тобто мають безпосередній бойовий досвід і знають, як діяти в максимально екстремальних умовах. Цих бійців бережуть і покладають великі надії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — як Кремль готує великий наступ на Україну – чого варто чекати в найближчому майбутньому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини