Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки систем ППО потрібно Україні для захисту: що допоможе перенести війну на територію РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки систем ППО потрібно Україні для захисту: що допоможе перенести війну на територію РФ

Україні потрібно переносити війну на територію російської федерації, і її в якійсь частині вже перенесено

11 січня 2024, 07:12
Поділіться публікацією:

Багато експертів, коли говорять про війну в Україні, практично в один голос говорять, що багато в чому успіх Києва залежить від того, як багато Захід надасть засобів ППО, а також коли війна буде перенесена на територію РФ. Скільки систем ППО потрібно Україні для захисту від ударів? Що допоможе Україні перенести війну на територію РФ? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Скільки систем ППО потрібно Україні для захисту: що допоможе перенести війну на територію РФ

ЗРК Patriot. Фото: із відкритих джерел

Зараз повноцінна ешелонована ППО в Україні є лише у Києві

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко в інтерв'ю каналу "1+1" заявив, що для захисту від російських атак кожне місто-мільйонник в Україні має як мінімум мати одну батарею ЗРК Patriot.

За словами експерта, кожна батарея ЗРК Patriot повинна мати захист із засобів середнього радіусу дії. Йдеться про IRIS-T та NASAMS. У свою чергу, ці комплекси повинні мати захист малого радіусу дії, такий як Alvis Stormer, ЗРК Crotale, або ті ж "Буки", "Куби", ЗРК "Тор-М2", "Оса-10" тощо.

"Тобто, на кожне місто-мільйонник має бути повністю готовий ешелон такого типу. І це – як мінімум. Це щоб зробити якусь парасольку протиповітряної оборони над містами-мільйонниками. А потім, після міст-мільйонників, насамперед на базі міст". -мільйонників, які знаходяться біля лінії фронту, біля напрямків прориву протиповітряної оборони в нашому повітряному просторі з боку Росії, створювати буфер безпеки", – додав Коваленко.

Відповідь у кількості безпілотних систем

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник в інтерв'ю проекту "Говорить Великий Львів" заявив, що у нас вже є багато випадків, коли в різних регіонах РФ щось вибухає, горить, але, на жаль, цього поки що замало, бо Росія все ж таки дуже велика країна, і її енергетична та інфраструктурна мережа також дуже велика.

"Потрібно, щоб це все масштабувалося, масштабувалося по-справжньому. Ось як вони регулярно через кожну другу-третю добу запускають у наш бік починаючи від 20 до 70 шахедів, щось подібне має відбуватися і з нашого боку", — підкреслив Петро. Чорниця.

Експерт зазначив, що бити треба, перш за все, по всій енергетичній інфраструктурі Росії, особливо в частині залізниці, тому що 90% всього, що їде вбивати українців по лінії зіткнення, окупанти доставляють залізницею.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається взимку на фронті: хто і в чому має перевагу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини