Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки ще триватиме війна в Україні: у НАТО насторожили прогнозом
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки ще триватиме війна в Україні: у НАТО насторожили прогнозом

В Альянсі натякнули, що навіть після 2025 року не варто чекати на мир в Україні

10 липня 2024, 10:12
Поділіться публікацією:

Повномасштабна війна в Україні може тривати ще кілька років. Тому країни НАТО мають бути готовими підтримувати Київ у довгостроковій перспективі. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив високопосадовець НАТО під час саміту у Вашингтоні, пише "Голос Америки".

Скільки ще триватиме війна в Україні: у НАТО насторожили прогнозом

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Зрештою, ми всі маємо бути готовими продовжувати підтримувати Україну навіть після 2025 року. Ми всі дуже добре розуміємо, і, як ми вже говорили протягом тривалого часу, це не конфлікт, який, ймовірно, скоро закінчиться", — сказав чиновник.

За його словами, війна в Україні "зажадає років цілеспрямованих зусиль", оскільки Росія "безперечно" зможе витримувати життя в умовах військової економіки ще мінімум 3-4 роки.

Оцінюючи здатність Росії щодо переходу економіки на військові рейки, чиновник Альянсу зазначив, що довгострокові наслідки будуть відчутними та значними для російської економіки. Але зараз російське суспільство готове до запропонованого йому способу життя.

Зазначимо, що з початку повномасштабної війни Росії проти України рекордна кількість росіян висловилася за те, щоб були проведені мирні переговори. Російська недержавна дослідницька організація "Левада-Центр" (визнана в Росії "іноземним агентом") провела опитування та з'ясувала, що 58% громадян РФ підтримують ідею проведення мирних переговорів. За даними дослідників, минулого разу рекордні показники підтримки росіянами мирного переговорного процесу було зафіксовано у листопаді 2023 року та жовтні 2022-го — становили по 57%.

Аналітики також дізналися, що у РФ залишається високим рівень підтримки дій російської окупаційної армії на українській території. Сумарно дії супротивника підтримують 77% респондентів, а не підтримують – 17%.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини