Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки росіян вважає, що розпочати війну в Україні було помилковим рішенням
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки росіян вважає, що розпочати війну в Україні було помилковим рішенням

У Росії рекордний показник серед громадян РФ, які вважають розпочату війну в Україні помилкою.

27 лютого 2024, 12:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

38% росіян вважає, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну, розпочате 24 лютого 2022 року було помилкою. Це найвищий показник за два роки повномасштабної війни в Україні. Про це свідчать дані соціологічного дослідження компанії RussianField.

Скільки росіян вважає, що розпочати війну в Україні було помилковим рішенням

У росіян змінюється ставлення до війни в Україні. Фото з відкритих джерел

Під час опитування у лютому 2024 року 38% громадян Росії заявили, що вони б скасували б рішення про початок повномасштабної війни в Україні. Це найвищий показник починаючи від початку вторгнення РФ у лютому 2022 році, коли 28% росіян вважали помилкою указ Путіна почати війну в Україні.

Опитування RussianField показало, що, попри рекордний показник скасувати вторгнення в Україну, частина росіян, яка підтримує проведення війни на території України досі залишається високою – 49%. Однак цей показник поступово знижується. У березні 2022 року рішення Путіна почати війну в Україні підтримували 57%, а коли президент РФ оголосив мобілізацію, то підтримка росіян впала до 51%.

Соціологічно дослідження також з’ясувало, що більшість росіян вважає, що війна в Україні затягнулась – 71%. Головними групами, які так вважають стали малозабезпечені росіяни та молодь. Також рекордний показник серед громадян Росії у питанні ввести мирні переговори з Україною – 49%, тоді як за продовження війни виступає 40% росіян.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українці назвали мінімальні умови, за яких можна розпочати мирні переговори з Росією щодо закінчення війни.

Також "Коментарі" писали, що українці в соціологічному дослідженні назвали відповідальних за провал контрнаступу та оборони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини