Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки Росія ще здатна вести війну в такому темпі, як зараз: чи буде новий наступ ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки Росія ще здатна вести війну в такому темпі, як зараз: чи буде новий наступ ЗСУ

Ситуація насамперед залежатиме від поставок західного озброєння

27 грудня 2023, 07:10 comments1787
Поділіться публікацією:

Війна в Україні затягується. Як у Києві, так і Москві заявляють, що не готові відмовлятися від своїх цілей і готові воювати до переможного кінця скільки буде потрібно. Чи дійсно запас міцності двох сторін ще дуже великий? Хто може блефувати у цій ситуації? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Скільки Росія ще здатна вести війну в такому темпі, як зараз: чи буде новий наступ ЗСУ

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

2025 рік для росіян критичний

Генерал-майор запасу СБУ, військовий та громадський діяч Віктор Ягун в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив, що у Кремлі добре розуміють, що 2024 рік – це останній рік, коли РФ ще здатна проводити військові дії в тому темпі, який ми зараз бачимо.

"Росія ще здатна мобілізувати певну категорію людей, здатна ще використовувати ті залишки техніки, які є. Росіяни ще фінансово здатні щось проводити, але 2025 для них критичний. І вони не хочуть входити до того критичного року без усвідомлення того, що мають шанси зупинити війну, про щось домовитися і отримати умовний перепочинок", — висловився Ягун.

За його словами, путінський режим посилає меседжі, що готовий спілкуватися, але є нюанс, який полягає в тому, що росіяни готові спілкуватися із Заходом. Вони готові до переговорів із США, з НАТО, із Брюсселем, із будь-ким, але тільки не з Україною.

"Концепція росіян проста: Україна нічого не вирішує, давайте ми поговоримо з вами та вирішимо долю України, поділимо її навпіл і забудемо цей конфлікт. Свідомі західні політики на це не підуть, але є певне політичне коло, яке це просуває. Тому що кожна війна закінчується переговорами", – наголосив Ягун.

Чи будуть великі наступальні операції – вирішить Захід

Військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю для "24 каналу" заявив, що ЗСУ здатні дуже серйозно зіпсувати настрій росіянам у 2024 році, кардинально сплутавши карти.

"Відновлення великих наступальних дій залежатиме від того, наскільки швидко західні партнери зможуть переозброїти та надати необхідну кількість техніки Силам оборони України. Те, що її потрібно надавати у більших обсягах і швидше, ніж минулого року, таке розуміння на Заході вже враховує заяви європейських та американських політиків", – вважає Жданов.

За прогнозом екс-глави ЦРУ Девіда Петреуса, прорив не стався через те, що зброя та техніка, про яку просила Україна, надходили зі значними затримками. Він каже, було безглуздо очікувати великого українського прориву 2023 року, бо "ми не озброїли Україну, щоб зробити цей прорив".

"На нашу перспективу потрібно спиратися на строк до півроку – десь кінець весни – початок літа, можливо, ми будемо готові до проведення масштабної наступальної операції хоча б у межах одного – двох оперативних напрямків, які вплинуть на загальну ситуацію по лінії фронту", – зазначив Олег Жданов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін готується напасти на Європу: яка є ймовірність такого сценарію і чому про це говорять.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини