Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки років РФ ще зможе витримати війну: чому можливий лише один сценарій
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки років РФ ще зможе витримати війну: чому можливий лише один сценарій

В Україні вже триває війна на виснаження

26 лютого 2024, 07:00 comments1077
Поділіться публікацією:

На тлі нерішучості Заходу з подальшою підтримкою України та готовності Путіна затягувати війну постає питання: скільки ще Росія здатна продовжувати війну? І чому війна з РФ може йти тільки за одним сценарієм? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Скільки років РФ ще зможе витримати війну: чому можливий лише один сценарій

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

До 2027-2028 років Росія може спокійно планувати воєнні дії

Військовий аналітик Європейської ради з міжнародних відносин Густав Грессель в інтерв'ю BILD спрогнозував, що Росія зможе протриматися у війні проти України приблизно до 2027-2028 років.

"А Україна зможе протриматися досі лише, якщо ми зможемо заповнити її матеріальні втрати та запаси амуніції. Це війна на виснаження. Доти, доки одна зі сторін не знайде спосіб боротися з потужними лініями оборони та безпілотниками", — висловив думку аналітик. .

Ми можемо спостерігати зовсім інший формат у війні

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко в ефірі телеканалу "Київ24" висловив думку, що війна з таким ворогом, як Росія, може відбуватися виключно за одним сценарієм – це війна на виснаження.

"Фактично з кінця 2023 року ми почали спостерігати перші досить вагомі ознаки того, що це справді війна на виснаження. Те, що відбувалося у 2022 році – це був зовсім інший формат війни, де країна, яка стала жертвою агресії, використала на 80% оборонні дії , А на 20% — контрнаступальні. Тобто вела досить агресивну оборону", — пояснив експерт.

Наразі, за його словами, ми можемо спостерігати зовсім інший формат. Це оборонні дії з акцентом на виснаження ворога будь-якими засобами.

Водночас, коментуючи питання про те, чи можливий сценарій, де підтримка Заходу ставатиме менше, а країни-партнери спонукатимуть Київ до переговорів з Росією, Коваленко відповів, що такий варіант не є реалістичним.

Читайте також на порталі "Коментарі" — нові ризики та "чорні лебеді": що може вирішитись цього року та як вплине на війну в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини