Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки років Путін ще готовий воювати в Україні: The Telegraph озвучив насторожуючий прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки років Путін ще готовий воювати в Україні: The Telegraph озвучив насторожуючий прогноз

За інформацією The Telegraph: Путін планує продовжувати війну в Україні до 2027-2028 років

27 січня 2024, 15:20
Поділіться публікацією:

Країна-агресор готова воювати ще кілька років, оскільки президент РФ Володимир Путін вважає, що економічна мобілізація переломить перебіг війни в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в статті рейтингового видання The Telegraph.

Скільки років Путін ще готовий воювати в Україні: The Telegraph озвучив насторожуючий прогноз

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Зараз ми перебуваємо у сценарії, коли Росія витрачає 40% ВВП на цю війну – це більше, ніж на охорону здоров'я та освіту", — розповів неназваний західний чиновник виданню The Telegraph.

У матеріалі йдеться, складно оцінити масштаб переходу РФ до військової економіки, оскільки інформація про оборонну промисловість засекречена, а пропаганда їх лише перебільшує. Проте експерти переконані, що російський ВПК є небезпечним і активно розвивається. За даними Міноборони країни-агресора, за минулий рік Росія виготовила 1530 танків та 2518 бойових броньованих машин. Виробництво танків збільшилося на 560%, а БТР – на 350%.

Західні чиновники на умовах анонімності зазначили, що Росія планує виробляти 2 мільйони артснарядів на рік, що вдвічі більше, ніж очікували західні спецслужби.

"Додайте до цього постачання снарядів, ракет та безпілотників з Ірану та Північної Кореї, і Росія вже відновить вогневу перевагу, яку мала на початку війни", — зазначили журналісти.

"Вони говорять про мобілізацію своєї оборонної промисловості протягом наступних трьох років, що означає, що вони прагнуть вести війну не менше трьох-чотирьох років", — заявило джерело, яке опікується питаннями оборони.

Як зазначається, якщо Захід не діятиме, Україна ризикує програти у війні і зараз є тривожні сигнали, що у такому разі російські війська підуть далі.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому почастішали заяви про брак військової допомоги Україні: чиє рішення може змінити ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини