Головна Новини Суспільство Війна з Росією Скільки РФ втратила бронетехніки під час штурмів Авдіївки: у розвідці Британії шокували цифрою
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки РФ втратила бронетехніки під час штурмів Авдіївки: у розвідці Британії шокували цифрою

Загарбники демонструють готовність зазнавати великих втрат заради незначних територіальних досягнень

4 листопада 2023, 14:35
Поділіться публікацією:

Російські війська лише за кілька тижнів запеклих спроб прорвати оборону ЗСУ та захопити Авдіївку Донецької області втратили близько 200 броньованих транспортних засобів. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Міністерства оборони Великобританії з посиланням на дані розвідки.

Скільки РФ втратила бронетехніки під час штурмів Авдіївки: у розвідці Британії шокували цифрою

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Британські експерти зазначають, що такий результат, ймовірно, пов'язаний із поєднанням відносної ефективності сучасної української ручної протитанкової зброї, мін, боєприпасів безпілотних літальних апаратів та систем високоточної артилерії.

У зв'язку із ситуацією загарбники перейшли до ведення штурму десантною піхотою на цьому напрямі.

"Як і попередні російські наступи, штурм Авдіївки часто характеризувався просуванням відкритою місцевістю, що призводило до великих втрат ворога. Цілком імовірно, що з початку жовтня Росія втратила кілька тисяч солдатів", — додали в британській розвідці.

Зазначається, що російське командування продовжує демонструвати готовність зазнати великих втрат особового складу заради незначних територіальних досягнень у війні проти України.

Зазначимо, що на початок листопада ситуація на фронтах російсько-української війни залишається складною. У той час, як ЗСУ просуваються вперед на лівому березі Херсонської області, росіяни, не зважаючи на втрати, штурмують наші позиції в районі Куп'янська та Авдіївки. За даними британської розвідки, саме на цьому напрямі агресор зазнав найбільших втрат за 2023 рік. Проте спроби оточити місто, яке є потужним укріпрайоном, продовжуються. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" військову ситуацію на даний момент.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини